Huuhkajien nuorennusleikkaus, hyvä vai huono asia? – Veikkausliigan tähtipelaaja vastaa

© Kuva: Juha Tamminen

Tänä vuonna nähdään uudistunut Suomen jalkapallomaajoukkue.

Markku Kanervan valmentaman Huuhkajaryhmän on jättänyt viime vuoden lopun ja kuluvan vuoden alun aikana kolme luottomiestä. Ensin lopettamispäätöksestään ilmoitti kapteeni Niklas Moisander, sen jälkeen Perparim Hetemaj ja viimeisimpänä Kari Arkivuo.

Kokenut trio loistaa poissaolollaan, kun Huuhkajat pelaa perjantaina maaottelun Turkin Belekissä Makedoniaa vastaan. Menetys on kova, mutta vaihtuvuus ei kuitenkaan välttämättä ole pelkästään huono asia, painottaa Veikkausliigassa pelaavan FC Interin keskikentän tähti Mika Ojala.

– Kyllä se varmasti näkyy vähintäänkin ulkopuolella, todennäköisesti kentälläkin. Tuo kolmikko on niin kova, että se varmasti vaikuttaa asioihin. Mutta kun asiaa miettii positiivisesti, nythän on nuoremmilla jätkillä tosi hyvä sauma ottaa sitä vastuuta, tulla esiin ja ottaa noiden jätkien paikat. Väkisinkin jossain kohtaa tuommoinen nuorennus siihen tulee, ja tämä kolmikko on tietysti hoitanut hommansa upeasti, niin varmasti siellä on aukot täytettävänä. Uskon, että nämä nuoret kaverit pystyvät ne myös täyttämään, Ojala sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Turkin-leirin toisen ottelun Suomi pelaa tulevana maanantaina Maltaa vastaan. Ojala uskoo Makedonian olevan vastuksena selvästi kovempi. Molemmat maat ovat kuitenkin ”Mo:n” mielestä sellaisia, joita vastaan Suomi voi lähteä pelaamaan ainoastaan voitto mielessä.

– Tietysti kaksi tosi tärkeää peliä, ja varmasti se Makedonia-matsi tulee olemaan Malta-peliä kovempi. Kaksi maaottelua ja osa kokeneemmista on lähtenyt pois, ne ovat aina tärkeitä juttuja sitten näille muille jätkille, että saadaan pelejä alle ja hiottua sitä kautta sitä omaa peliä kuosiin, sitten kun alkaa oikeasti tosipelit.

Viasat ja Viaplay ovat hankkineet mediaoikeudet molempiin maaliskuun maaotteluun. Kevään aikana Viasatilla ja Viaplayssa nähdään myös Huuhkajien kesäkuun peli Valko-Venäjää vastaan Tampereella.

Maaliskuun maaotteluiden alkamisajat Viasatilla ja Viaplayssa:

Pe 23.3. Suomi – Makedonia klo 18.00 (lähetys 17.50)
Ma 26.3. Suomi – Malta klo 19.00 (lähetys 18.50)

Juho Hirvonen