Italian maajoukkuemiehen yllättävä kuolema järkytti Huuhkajien pelaajaa – ”Toivottavasti en koe sellaista koskaan”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailma sai suru-uutisia sunnuntaina, kun Italian jalkapallomaajoukkueessakin urallaan esiintynyt Fiorentinan kapteeni Davide Astori löytyi kuolleena hotellihuoneestaan. Astori oli kuollessaan vain 31-vuotias.

Italialaisen Gazetta dello Sportin mukaan Astori kuoli nukkuessaan sydänkohtaukseen, mutta kuolinsyy on vielä tutkinnassa.

Tällä kaudella Astori pelasi 25 Italian pääsarjan Serie A:n ottelua kipparoimansa Fiorentinan paidassa. Italian maajoukkueessa toppari nähtiin 14 kertaa.

Astorin tragedia siirsi kaikki Serie A:n viime sunnuntain ottelut. Fiorentinan oli tarkoitus kohdata pyhänä Udinese.

Tänään Fiorentina pelaa ensimmäisen ottelun kapteeninsa kuoleman jälkeen, kun se isännöi Beneventoa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen runkomies Juhani Ojala ei osannut ennakoida, miten Astorin kuoleman kunnioittaminen voisi näkyä ottelussa. Suomalainen oli järkyttynyt kuullessaan tragediasta, ja muutama päivä Astorin kohtalon jälkeenkin asian puiminen veti vakavaksi.

– En ole koskaan enkä toivottavasti tule koskaan kokemaan sellaista, että joukkuetoveri menehtyy, vielä noin traagisesti, pelin alla hotellihuoneessa. Kaikki pelaajat ovat kuitenkin samassa hotellissa, tietenkin eri huoneissa. Mutta mieti, että heräät aamulla ja kapteeni on yön aikana menehtynyt, Ojala sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Topparina niin ikään pelaava Ojala hiljenee, mutta jatkaa sitten pienen tauon jälkeen:

– Uskomattoman traaginen juttu. Todella järkyttävää kaiken kaikkiaan, että noin tapahtuu. Tällaiset jutut koskettavat aina ja nämä ovat vaikeita asioita käsitellä.

Serie A:n ottelu Fiorentina-Benevento näkyy sunnuntaina 11.3. Viasat Fotboll HD -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 13.25 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viasport.fi.

Jaakko Perttilä


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!