Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti keskiviikkona EM-karsinnoissa Skotlannin 5-0 ja varmisti siten lohkonsa voiton sekä pääsyn Liettuassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Lohkon toisessa ottelussa Ranska kaatoi Ruotsin 3-2, mutta Ranska jäi kisojen ulkopuolelle Suomen paremman maalieron takia.

Suomi ja Skotlanti olivat vielä ensimmäisen puolikkaan jälkeen 0-0-tasalukemissa, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua, kun Jenna Topra iski hattutempun ja Aino Vuorinen osui kahdesti.

Helmarit

@HelmaritFI
U17-tytöt menevät EM-lopputurnaukseen 🏆🏆
Suomi kaatoi jatkokarsinnan päätöspelissä Skotlannin 5-0 ja voittaa lohkon maalieron turvin ennen Ranskaa. Mahtavaa!!!! #Pikkuhelmarit

Ranska johti omaa otteluaan jo 3-0, mutta Minihelmarien onneksi länsinaapuri Ruotsi ehti kaventaa tilanteeksi 3-2. Suomen maaliero oli lopulta yhden pykälän Ranskaa parempi.

EM-lopputurnaus pelataan 9.-21. toukokuuta. Kisojen kotijoukkue Liettuan ja Suomen lisäksi turnauksessa pelaavat varmuudella myös Espanja, Italia, Puola ja Saksa. Loput osallistujat selviävät myöhemmin tällä viikolla.