FC Honka valmistautuu pitkästä aikaa Veikkausliiga-kauteen. Samaa tekee myös pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Hongan keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto.

Tamimlehto siirtyi viime kaudeksi Honkaan. Tavoitteena oli nostaa Honka takaisin Veikkausliigaan ja tehdä paluu itsekin Veikkausliigan viheriöille tällä kaudella Hongan paidassa. Ikävä polvivamma pilasi kuitenkin viime kauden ja mies on ollut poissa pelikentiltä kohta vuoden. Tavoite on silti täyttymässä.

Tammilehto kertoi Ilta-Sanomien Pallokerho-ohjelmassa, että paluu häämöttää jo silmissä.

– Kiima alkaa nousta jo aika korkealle, Tammilehto kertoi.

Tammilehto oli jo lähellä päästä täydellä teholla mukaan joukkueen mukaan, mutta polvi ei vielä kestänyt.

– Vielä en ihan tarkkaan osaa sanoa päivämäärää (milloin pelaan). Olin jo osan joukkuetreeneistä mukana, mutta sitten tuli pientä oireilua polvessa. Polvi puhdistettiin tähystämällä pari viikkoa sitten. Pieni ”setback” tuli siinä neljästä kuuteen viikkoa.

Reilu kuukausi on kuitenkin, kuten mies itsekin sanoi, enää pieni takaisku. Tammilehdolla tulee näillä näkymin vuosi täyteen ilman virallisia otteluita. Edellisen kerran Tammilehto pelasi viime toukokuussa Gnistania vastaan.

– Vähän paluu viivästyy, mutta mielummin hoidetaan kerralla kuntoon kuin että otetaan heti uusi vamma, Tammilehto sanoi.

Voit kuunnella Pallokerhon lähetyksen tästä linistä.