Taas ruma selkäsauna Suomen nuorukaisille – tuoko Juha Malinen midaan kosketuksen?

© Kuva: Juha Tamminen

Kotikisoihin valmistautuva Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue jatkoi murskatappioiden sarjaa, kun Sveitsi kaatoi Suomen maalein 4-0. Juha Malisen alaisuuteen siirtynyt ryhmä pelasi vielä ilman päävalmentajaansa, joka oli alle 21-vuotiaiden mukana Liettuassa.

Sveitsi rokotti omista paikoistaan tehokkaasti toisella puoliajalla. Ensimmäisellä puoliajalla Suomi pystyi peittämään Sveitsin laukaukset ja tauolle mentiinkin maalittomasta tasatilanteesta.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan ok. Ehdimme tarpeeksi lähelle heitä ja blokkasimme vetopaikat. Jos Eetu Vertaisen laukaus ylärimaan olisi mennyt sisään, niin olisimme päässeet johdossa tauolle, ottelun vetovastuussa ollut valmentaja Marko Rajamäki kommentoi Huuhkaja tv:lle.

Suomi päästi toisella puoliajalla Sveitsin heti johtoon. Sen jälkeen Sveitsi meni rankkarista 2-0-johtoon. Sveitsi kaunisteli lukemia vielä parilla kaukolaukauksella.

Suomi kohtaa Sveitsin vielä uudestaan maanantaina. Silloin mukana on myös debyytin U19-maajoukkueen peräsimessä tekevä Malinen.

– Tässä oli jo niitä asioita, joita Juha on joukkueeseen tuonut. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla nähtiin aktiivista pallotonta pelaamista eli prässiä. Ja pallollisena pyrimme myös hyökkäämään, eikä jääty vain hieromaan palloa. Nämä oli ne kaksi isoa teemaa, jota Juha halusi tähän peliin.

Ensimmäinen tavoite Suomella voisi uuden päävalmentajan alaisuudessa olla maalin tekeminen. Suomi on nimittäin viimeksi onnistunut maalinteossa Georgiaa vastaan viime lokakuussa.