Thomas Müller yllätti osumallaan – ”Monet luulevat, että pelaajat syntyvät tuon taidon kanssa”

© Kuva: Getty Images

Perjantaina nähtiin tukku kiinnostavia harjoitusotteluita, joista yksi odotetuimmista oli varmasti monille huippuottelu Espanja-Saksa. Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin, ja Saksan tasoituksesta vastasi 28-vuotias Thomas Müller.

Müllerin tehot Bayern Münchenissä ja maajoukkueessa ovat olleet Carlo Ancelottin valmennuskaudella jokseenkin kateissa, mutta Bayern-luotsin vaihtuminen Jupp Heynckesiin on tehnyt miehelle hyvää.

Bayern-ikonin paikka Saksan MM-joukkueessa on kiistaton, ja kisoissa jännätäänkin, jatkuuko Müllerin komea saldo MM-tasolla edelleen. Vuonna 2010 hänet palkittiin Kultaisella Kengällä MM-kisojen parhaana maalitekijänä, ja neljä vuotta myöhemmin tuloksena oli Hopeinen kenkä. Tuolloin Müller hävisi maalikuninkuuden James Rodríguezille yhdellä osumalla.

Kaikkiaan 38 maaottelumaalia tehnyt Müller tunnetaan kuitenkin ”oikeaan aikaan oikeassa paikassa” olevana miehenä, joka lakaisee irtopallot maaliin lähietäisyydeltä. Müllerin ansiot ovat nähtävissä tilastoista, eivät maalikoosteista.

Espanja-ottelussa Bayern-hyökääjä kuitenkin säväytti sijoittamalla pallon ylänurkkaan 20 metristä. Osuma oli epäilemättä yksi Müllerin maajoukkueuran hienoimmista, ja saikin ansaitusti pelikaverien kiitokset. Maaliin ”kakkossyötön” tarjoillut Toni Kroos meni jopa epäuskoiseksi.

– Ei voi olla totta. Se oli aivan liian kaunis Müllerin maaliksi, Kroos naurahti ottelun jälkeen Kickerin mukaan.

Bayern-toppari Mats Hummels oli hieman analyyttisempi.

– Müller harjoittelee noita tilanteita. Ihailen suuresti sitä, kuinka jotkut saavuttavat jotain ahkeruudellaan ja kovalla työllä. Sellaista on aina hieno katsoa, Hummels toteaa.

– Monet katsojat ajattelevat, että pelaajat osaavat tuollaista syntymästään lähtien, mutta Müller on harjoitellut tuota kutia ja siksi hän sijoitti sen Espanjaa vastaan vasempaan yläkulmaan.

Müller itse myöntää Hummelsin väitteet määrätietoisesta harjoittelusta, ja kertoopa kenraaliharjoituksen tapahtuneen vieläpä aivan ottelun alla.

– Ei ole ihan arkipäiväistä, että teen noin helpolta näyttävän maalin rankkarialueen ulkopuolelta, Müller sanoo.

– Harjoittelin sitä laukausta lämmitelyssä pari kolme kertaa. Hieman sisäsyrjällä siten, etten pane palloon juurikaan voimaa. On mahtavaa, kun onnistuu pelissä siinä, mitä on juuri etukäteen treenannut.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.