Tuomas Virkkunen pitää Wembleyn vieraita arvoituksellisina: ”Jos Juventus jotain osaa, niin voittaa”

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkoiltana ratkaistaan Real Madridin ja Liverpoolin seuraksi kaksi seuraavaa joukkuetta Mestarien liigan puolivälieriin. 4-0 ottelupariaan (Baselia vastaan) johtavalla Manchester Cityllä ovat oikeastaan jo molemmat jalat ja vähän lantiotakin oven välissä, mutta Tottenhamin ja Juventuksen välillä panokset ovat isot.

Tottenham nousi otteluparin avausosassa Torinossa kahden maalin takaa tasoihin ja lähtee toiseen osaan vierasmaaliensa myötä lievänä suosikkina (avausosan tulos 2-2). Pelin selostava Tuomas Virkkunen on vakuuttunut Spursin vireestä, mutta haluaa muistuttaa Juventuksen voittamisen kulttuurista.

Avausosan koosteen voit katsoa täältä.

– Spursilla on kauden paras vaihe meneillään. Liverpoolin ja Cityn ohella Valioliigan parasta jalkapalloa. Soljuvaa, tehokasta, ja puolustus ja hyökkäys toimii. Kuntopiikki juuri kauden ratkaisupeleihin. Mauricio Pochettinolle siitä sulka hattuun, Viasatin selostaja kehaisee Tottenhamin argentiinalaismanageria SuomiFutis-sivustolle.

Tottenham voitti edellisessä ottelussaan Huddersfieldin 2-0. Voitto on alla myös Juventuksella, joka kaatoi Lazion vieraissa 1-0 – joskaan ei Virkkusen mielestä kovinkaan ansaitusti.

– Tämän hetken Juve on arvoitus. Aivan kauhea peli Roomassa! Ei olisi ansainnut pisteitä saati edes oikeutta pelata jalkapalloa, niin mitäänsanomatonta peli oli, Virkkunen puuskahtaa.

– Mutta, voitto Laziosta oli klassista Juvea. Jos Juve jotain osaa, niin voittaa. Tyylillä ei ole väliä, eikä ole koskaan Juvessa ollutkaan. Ei ainakaan niin paljon kuin monessa muussa eurooppalaisjätissä.

– Torinossa ei puhuta Realin tyyliin baletista, eikä ManUn tyyliin halusta nähdä hyökkäävää jalkapalloa. Torinossa puhutaan voittamisesta ja sen vanha rouva osaa kenties paremmin kuin kukaan muu. Ainakin Italiassa. Eurooppa on vähän eri. Hyvin mielenkiintoista nähdä, lähteekö Massimiliano Allegri yhtä passiivisella futiksella hakemaan tulosta, vai millä tavalla.

Virkkunen uskoo, että pallonhallinnan pelissä ottaa Tottenham. Silti isännät pystyvät myös vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Torinossa brittiseuran viimeistely kuitenkin ontui.

Juventuksen pelaajatilanne mietityttää Virkkusta hiukan, mutta plussia löytyy runsaasti. Avausosan sivussa ollut Paulo Dybala palaa kehiin, ja pari muutakin hyvässä vireessä olevaa pelaajaa löytyy.

– Dybalan mukaantulo on elintärkeää. Mario Mandzukic on todennäköisesti sivussa, eikä Gonzalo Higuain ole nyt paljon pelannut loukkaannuttuaan Torinon derbyssä. Mikä on hänen kuntonsa?

– Elintärkeää on myös Blaise Matuidin pelaaminen. Riittääkö keskikentällä silti jalat Sami Khediralla, Miralem Pjanicilla ja Matuidilla? Varsinkin Tottenhamin Mousa Dembele on tällä hetkellä käsittämätön, Virkkunen listaa tarkkailemisen arvoisia pelaajia.

Tuomas Virkkusen selostama Mestarien liigan neljännesvälierien toinen osaottelu Tottenham-Juventus näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi keskiviikkona 7.3. kello 21.40 alkaen. Kanavan studiolähetys alkaa kello 21. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viasport.fi.