Urheilujätti Nike pitää Neymarin lompakon paksuna – Ballon d’Orista napsahtaa mojova bonus

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin ja Brasilian maajoukkueen tähtihyökkääjä Neymar saa sponsoriltaan, urheilujätti Nikelta, mittavan bonuksen, jos hän onnistuu jonain päivänä nappaamaan maailman parhaan pelaajan palkinnon Ballon d’Orin, kertoo UOL Esporte.

Neymar, 26, siirtyi viime kesänä Barcelonasta PSG:hen 222 miljoonan euron maailmanennätyssumalla. Hän nettoaa PSG:n palkoillaan jo 40 miljoonaa euroa vuodessa, mutta vuonna 2011 solmittu sopimus Niken kanssa pitää huolen siitä, että Neymarille jää myös ”hieman taskurahaa”.

Niken ja Neymarin sponsorisopimus ulottuu vuoteen 2022 asti, ja Nikella on optio pidentää sitä kahdella lisävuodella.

Neymarin sponsorituloihin vaikuttaa myös se joukkue, jonka riveissä hän pelaa. Hänen sopimuksessaan on jaettu seurat neljään eri kategoriaan sen perusteella, kuinka tunnettu ja tasokas joukkue on kyseessä.

Korkeimmassa kategoriassa olivat vuonna 2011 sponsorisopimuksen allekirjoituksen aikaan Chelsea, AC Milan, Manchester United, Arsenal, Juventus, Bayern München, Internazionale Milano, Barcelona ja Real Madrid.

PSG oli tuohon aikaan vasta siirtymässä nykyisten qatarilaisomistajiensa haltuun. Omistajavaihdoksen jälkeen pariisilaisseura voitti seuraavat neljä mestaruutta putkeen ennen kuin AS Monaco anasti tittelin PSG:ltä viime kaudella.

Kuluvalla sesongilla PSG vaikuttaisi olevan jälleen matkalla Ranskan Ligue 1:n mestaruuteen, sillä se on karannut 27 kierroksen jälkeen jo 11 pisteen pisteen sarjajohtoon, ja toisena majailevalla Monacolla on ottelu enemmän pelattuna.

Ranskan pääsarjan mestaruuksien lisäksi PSG on voittanut uusien omistajiensa alaisuudessa myös kolme Ranskan cupia ja neljä liigacupia, joten PSG kuulunee nykyään myös Niken silmissä korkeimpaan kategoriaan.

Toiseen kategoriaan kuuluvat seurat, jotka ovat selvinneet Mestarien liigan puolivälieriin kolme kertaa viimeisen viiden kauden aikana. PSG täyttää myös tämän kategorian kriteerit, vaikka se ei selviäisi tällä kaudella jatkoon neljännesvälieristä, joissa Real Madrid voitti sen ensimmäisessä osassa 3-1. Joukkueet kohtaavat uudestaan tiistaina Parc des Princes’llä.

Neymar ei tosin pysty osallistumaan otteluun, sillä hän mursi jalkapöytänsä ja nyrjäytti nilkkansa viime viikonlopun ottelussa Bordeaux’ta vastaan. Hänet leikattiin perjantaina Brasiliassa. Ensimmäisten arvioiden mukaan brassitähden kuntoutumisessa menee noin kolme kuukautta.

Jos Neymar ehtii toipua vammastaan ensi kesän Venäjän MM-turnaukseen ja auttaa joukkueensa turnauksen voittoon, hän saa Nikelta noin 40 000 euron bonuksen. Jos hän voittaa turnauksen maalipörssin tai parhaan pelaajan palkinnon, tipahtaa hänen tililleen noin 160 000 euroa.

Suurimmat bonusrahat ovat kiinni Ballon d’Orin voitossa. Jos Neymar kaappaa jonain päivänä pystin itselleen, Nike palkitsee hänet noin 800 000 eurolla. Jos hän onnistuu voittamaan Ballon d’Orin useammin kuin kerran, nousee bonusraha aina noin 800 000 eurolla neljänteen Ballon d’Oriin asti.

Brasilian maajoukkueessa esiintyminen on äärimmäisen tärkeää Neymarin sponsoridiilin kannalta. Jos hän pelaa vuodessa yli 70 prosenttia Seleçãon peleistä, hän saa bonuksensa kokonaisena. Jos Neymar osallistuu vain 30-70 prosenttiin maaotteluista, hänen bonuksensa maksetaan 70-prosenttisena ja jos hänen osallistumisensa jää alle 30 prosenttiin, saa hän bonusrahoistaan vain 30 prosenttia.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!