Bayern Münchenilla revanssin paikka – Pasi Rautiainen vertaa Real Madridia jääkarhuun

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan toisessa semifinaaliparissa nähdään todellinen suurseurojen kohtaaminen, kun keskiviikkona ovat vastakkain Bayern München ja Real Madrid. Ottelupari käynnistyy Münchenissä.

– Bayern on nälkäinen! Se on tällä hetkellä todella nälkäinen ja fokusoitunut joukkue. Siellä on paljon Jupp Heynckesin vanhoja pelaajia. He ovat hakeneet sen ison jutun viisi vuotta sitten ja haluavat antaa itselleen ja Juppille ison lahjan. Se on kompakti joukkue tällä hetkellä. Siellä on hyvä henki. Vanhat ”patut” ovat hyvällä fiiliksellä mukana ja maalivahti ottaa koppeja, sanoo Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen SuomiFutis-sivustolle.

München hakee tältä keväältä jopa triplaa, sillä se on jo varmistanut Bundesliigan mestaruuden ja paikan Saksan cupin finaalissa. Kolikon kääntöpuolena on Bayernin kohdalla aina se, että se ei saa juuri koskaan vertaistaan vastusta kotimaassaan.

– Nyt tulee tietenkin aivan eri testi, mutta kun katson Bayernin pelaajien kehonkieltä, niin he ovat nälkäisiä ja fokusoituneita. Riittääkö se Real Madridia vastaan? Se on kuin jääkarhu, välillä kilttejä ja lempeitä, mutta kun iskun paikka tulee, he ovat tappavia. (Cristiano) Ronaldo etunenässä. Tämä on niin 50-50-peli, Rautiainen arvelee.

Kaksi viime UCL-mestaruutta voittanut Real Madrid pudotti Bayernin viime kaudella puolivälierissä maalein 6-3.

– Real on kokonaisuutena vähän taitavampi, mutta Mats Hummels ja Jérôme Boateng ovat nyt aivan eri kunnossa kuin viime vuonna. Heidät paikattiin viimeksi kaikin keinoin ja pelasivat silti hyvän pelin! Nyt he ovat aivan eri luokkaa. Sven Ulreichille tämä on uran isoin peli. Luotan, että Hummels ja Boateng ovat kunnossa. Nyt vielä happiteltan kautta vanhojen laitureiden jalat toimimaan, niin silloin voitto on punaisille mahdollinen, Rautiainen uskoo.

Bayern München-Real Madrid -ottelun ennakkostudio alkaa Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 21.00 keskiviikkona. Viasatin studiotiimi on tuttu: Ville Klinga, Mika Kottila ja Pasi Rautiainen.

Juho Hirvonen