Inter haastaa seitsemän muutosta tehneen HJK:n – ”On heillä myös heikkoutensa”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter pelaa tänään keskiviikkona Veikkausliigan kauden toisen kotiottelunsa, kun Turkuun vieraaksi matkaa Helsingin Jalkapalloklubi.

Turkulaiset pääsivät edellisessä sarjaottelussa ensimmistä kertaa kotinurmelleen Veritas Stadionille. Pallo ei kuitenkaan totellut Interiä joukkueen toivomalla tavalla, joten paikallisvastustaja Turun Palloseura pääsi nappaamaan derbystä 2-1-voiton.

Interin ainoan maalin Turun derbyssä iskenyt Mika Ojala näkee, että Veritasin luonnonnurmi on heille iso etu tänään.

– Kotikenttä on selkeä etu meille. HJK pelaa kotiottelut omalla tekonurmellaan ja täällä pallo käyttäytyy eri tavalla. Uskon, että tämä antaa edun meille, sanoo Ojala Inter TV:n haastattelussa.

Mestarisuosikin päänahka ei ole Ojalalle ja kumppaneille ainoa motivaatio. Inter kaipaa kipeästi pisteitä, sillä kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta niitä on tullut vain kolme.

Interin kausi alkoi 0-2-vierastappiolla Vaasan Palloseuralle. Pistetili aukesi 4-2-vierasvoitossa Kemiä vastaan, mutta viikonloppuna TPS oli vahvempi.

HJK aloitti kautensa kolmella voitolla kaatamalla Ilveksen, IFK Mariehamnin ja Seinäjoen Jalkapallokerhon, mutta edellisellä kierroksella Kuopion Palloseura haki Töölöstä 2-1-vierasvoiton.

– Olemme saaneet varsinkin kotikentällä hyviä tuloksia heitä (HJK:ta) vastaan. HJK:ta vastaan meillä tulee olemaan omat paikkamme, mutta tason pitää nousta paljon aikaisemmista otteluista, kertoo Ojala.

– HJK on ollut ärsyttävän varma ja konemainen omassa pelaamisessaan. He kyttäävät ja jauhavat omaa peliään luottaen, että saumat ratkaisuihin tulee. On heillä myös heikkoutensa, mihin meidän täytyy iskeä.

– Jokaisella meistä jäi varmasti lauantain (TPS) ottelusta hampaan koloon. Kentällä nähdään varmasti joukkue, joka lyö itsensä likoon 100%. Jos lauantaina ei kentällä nähty taklauksia, niin nyt niitä on luvassa.

Tänään kentällä nähdään myös lähes muuttumaton Inter-kokoonpano viikonlopun Turun derbystä. Vain hyökkääjä Timo Furuholm on saanut tehdä tilaa Albion Ademille, joka esiintyi paikalliskamppailussa pirteästi.

HJK taas on tehnyt useammankin muutoksen tappiollisen KuPS-pelin jälkeen. Markus Uusitalo palaa Klubin maalille Maksim Rudakovin tilalle.

Puolustuslinja on vaihtunut Hannu Patrosta lukuun ottamatta kokonaan. Juha Pirisen, Rafinhan ja Valtteri Vesiahon sijasta avauskokoonpanossa nähdään Daniel O’Shaughnessy, Ville Jalasto ja Faith Friday Obilor.

Myös keskikentällä ja hyökkäyksessä on tapahtunut muutoksia. Anthony Annania ei löydy HJK:n keskiviikon kokoonpanosta lainkaan, ja hänen paikkansa keskustassa ottaa Sebastian Dahlström.

Riku Riski, Moshtagh Yaghoubi ja Nikolai Alho saavat pitää paikkansa avauksessa, mutta Filip Valenčičin ja João Klaussin tilalla aloituskentällisessä ovat Akseli Pelvas ja Amr Gamal.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.