Jalkapallokannattajilla väkivaltainen yhteenotto Tukholmassa – ”Se oli nyrkki nyrkkiä vastaan”

© Kuva: Getty Images

Tukholmassa puhkesi eilen kaaos, kun jalkapallokannattajat ottivat yhteen rajussa joukkotappelussa. Aftonbladetin mukaan yhteenotto alkoi keskiyöllä Vanhassa kaupungissa sijaitsevan ravintolan ulkopuolella.

Poliisi tutkii välikohtausta vakavana häiriköintinä. Viisi tai kuusi henkilöä loukkaantui rähinöinnin yhteydessä.

– Kuulimme huutoa ja näimme joukon miehiä juoksemassa kohti baaria. Sitten näimme heidän aloittaneen hyökkäyksen ja siellä oli toinen ryhmä antamassa vastusta. 20-30 ihmistä yritti hyökätä baariin, silminnäkijä kertoi Aftonbladetille.

Toinen silminnäkijä puolestaan todisti irtaimiston saaneen kyytiä, kun niin tuoleja kuin laseja heiteltiin tappelun yhteydessä.

– Näimme vain kuin ihmisiä rynni sisään, tuolit lensivät ja ihmiset vain pyörivät ympäriinsä. Se oli nyrkki nyrkkiä vastaan. Täysi taistelu, silminnäkijä lisäsi.

– Kaikki siviilit olivat todella peloissaan. Loukkaannuimme ja juoksimme kohti uloskäyntiä. Kun poliisi saapui, tilanne alkoi rauhoittua.

Tutkintaa johtava poliisi Mathias Renwall uskoo mellakoinnin liittyneen viikonlopun Ruotsin liigan kamppailuun AIK:n ja IFK Göteborgin välillä.

– Huomenna on ottelu AIK:n ja IFK Göteborgin välillä. Siitä tappelu johtui. Sen verran voin sanoa, Renwall kommentoi lyhyesti Aftonbladetille.