Veikkausliigassa on alkavalla kaudella kolme ulkomaalaista kapteenia. SJK:n Mihkel Aksalu ja HJK:n Rafinha ovat pelanneet Suomessa jo pidempään, mutta PS Kemin Julián Guevara nousi joukkueensa kapteeniksi verrattain nopeasti.

25-vuotias Guevara saapui Suomeen vasta vuosi sitten. Hän otti nopeasti johtajan roolin kemiläisten keskikentällä ja saikin jo toisella kaudellaan kapteenin nauhan käsivarteensa.

Kolumbialainen myöntää Keskisuomalaisen haastattelussa, että ensimmäinen talvi Suomessa on tuntunut kylmältä, mutta muuten elämä kaukana pohjoisessa on jokseenkin täydellistä.

 

- Pelasin Maltalla ennen kuin tulin tänne, juuri ennen viime kauden alkua. Agentti soitti ja kertoi tästä mahdollisuudesta, ja tutkin paitsi täkäläistä jalkapalloa, myös sitä, millainen maa Suomi on perheelliselle ihmiselle, kaksivuotiaan pojan isä Guevara kertoo.

- Tämä on pojalleni upea paikka. Olen niin iloinen ollessani täällä. Poikani rakastaa talvea täällä.

Talvi alkaa kuitenkin pikkuhiljaa väistyä taakse, ja kemiläisten kesän haasteena on sarjassa säilyminen. PS Kemiä kun veikataan jälleen kerran suurimmaksi putoajakandidaatiksi. Guevara kuitenkin uskoo, että yhtenäinen ryhmä ja hyvä joukkuehenki tuottaa povattua parempia tuloksia.

- Pukukopissa on mahtava fiilis, ja se on tärkeää. Todella tärkeää. Me olemme joukkue, yhtenäinen ryhmä, kemiläisten kapteeni painottaa.

- Kaikki uudetkin pelaajat ovat olleet avoimia tuolle yhtenäisyydellemme. He haluavat luoda suhteet muihin, tuntea muut myös kentän ulkopuolella. Meillä on pelaajia, jotka ovat valmiita uhrautumaan joukkueen eteen.

Julián Guevaran kasvattajaseura on yksi Kolumbian menestyneimmistä seuroista, América de Cali.

Keskisuomalaisen koko jutun voi lukea tästä linkistä.