TPS tekee paluun Veikkausliigaan kolme pitkän vuoden tauon jälkeen. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen joutui vastaamaan SuomiFutis-sivuston koviin väitteisiin liigakauden alla.

TPS putoaa heti yhden kauden jälkeen takaisin Ykköseen.

– Ei tipu! Olen ihan varma, että se työ, jota olemme tehneet neljä vuotta on niin vahvaa, että sen avulla pystymme hoitamaan ne vaikeat hetket. Taso riittää yksittäisten pelien hoitamiseen. Joukkue on niin vahva henkisesti, Laurikainen vastaa.

Miro Tenho on ensi kauden läpimurtopelaaja ja liigan paras keskuspuolustaja.

– Mirolla on edellytykset nousta Veikkausliigan eliittiin. Hän on toppariksi liian hyvällä todistuksella liikenteessä, sen verran kohtelias nuori mies. Parhaimmillaan hän on ihan liigan parhaimpien toppareiden joukossa.

TPS on pelillisesti Turun kakkosseura.

– Ei ole. Taloudellisesti olemme selkeästi kakkosseura. Se on varma asia, mutta ero on kentällä huomattavasti pienempi, mitä se on taloudellisesti. Uskon, että pystymme taistelemaan ihan samoista pisteistä kuin Inter.

TPS:llä tulee olemaan ongelmia maalinteon kanssa. Suoranaisia maalintekijöitä ei joukkueesta löydy.

– Harjoituskaudella ei ole tullut maaleja, mutta viime kaudella maaleja tuli laajalla rintamalla. Uskon samaan ilmiöön tällä kaudella. En usko, että meillä on Veikkausliigan maalikuningasta, mutta uskon, että useampi meidän pelaaja tekee enemmän kuin kuusi maalia.

Onni Valakari ei pelaa koko kautta Tepsissä.

– Tässä asiassa on kaksi puolta. Toivon, että hän pelaa, koska uskon, että hänestä on kovatasoiseksi liigapelaajaksi. Toivon myös, että hän pääsee urallaan eteenpäin, ja jos hänelle tulee sellainen sauma, että joku haluaa hänet sitten meiltä hankkia, niin siihen on olemassa mahdollisuudet ja selkeät rajat, millä hän voi lähteä. Molemmat asiat ovat minulle todella isoja ja hienoja asioita. En tule seisomaan hänen urallaan poikittain, mutta ei mennä vielä merta edemmäs kalaan. Nyt Onnin täytyy ensiksi osoittaa, että hän pärjää liigassa.

Drago Milovicista tulee TPS-kannattajien silmissä kulttipelaaja.

– Se on hyvinkin mahdollista. Siinä herrassa on jotain erikoislaatuista persoonana. Tuolta suunnalta tulevat pelaajat ovat ehkä vähän sellaisia tuiman oloisia, mutta Drago on vähän erilainen ihmisenä. Hän on hyvin miellyttävä persoona. Isoksi hyökkääjäksi hän on vähän sellainen lempeä jättiläinen. Maalin edessä hän on todella hyvä ja hän sijoittuu tosi hyvin. Hänellä on kaikki edellytykset nousta sellaiseksi, Laurikainen toteaa.