Kuva: Espoossa osataan – FC Honka pääsee heti kotinurmelle: ”Vihreä kuten aina”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga käynnistyi viime viikonloppuna. Kuten useana vuonna ennenkin, joitain otteluita on jouduttu siirtämään, koska olosuhteet eivät ole olleet vaadittavalla tasolla.

FC Honka pääsee näillä näkymin pelaamaan kotipelinsä Tapiolassa. Hongan nokkamies Hexi Arteva julkaisi Twitterissä kuvan Tapiolan pelialustasta, joka näytti kuvasta päätellen vihertävän jo kauniisti.

Honka pelaa ensi sunnuntaina ensimmäisen kotiottelunsa FC Lahtea vastaan.

– Vihreä kuten aina. Paras futisnurmi Suomessa, parhaan kenttähenkilökunnan hoidossa. Hats off! Arteva kirjoitti kuvan yhteydessä.

Hongan kotikentän hyvästä pelikunnosta tekee mainittavan asian se, että kyseessä on luonnonnurmi. Muualla Suomessa luonnonnurmikentät ovat vielä siinä kunnossa, ettei niillä voida pelata.

Esimerkiksi Ilves suuntaa ensi viikonloppuna Helsinkiin pelaamaan KuPS:a vastaan. Lisäksi Ilveksen ja IFK Mariehamnin välinen ottelu (18.4.) siirrettiin elokuulle. Ilveksen kotikenttä Tammela ei ole vielä pelikunnossa, eikä myöskään Ratinan luonnonnurmi täytä vaatimuksia.

Samankaltaisia ongelmia on ollut myös Turussa, jossa Veritas Stadionin kunto ei ole vielä tarpeeksi hyvä. TPS joutui siirtämään kotiavauksensa Valkeakoskelle, jossa se kohtaa ensi sunnuntaina SJK:n.

Katso Artevan twiittiä alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.