Lajiliitolta virallinen pyyntö FIFA:lle – vuoden 2022 MM-kisoihin rohkea ehdotus

© Kuva: Adidas

FIFA teki päätöksen, että vuoden 2026 MM-kisat pelataan 48 maan voimin. Nyt Etelä-Amerikan jalkapalloliitto (CONMEBOL) on tehnyt virallisen ehdotuksen FIFA:lle, jotta myös Qatarin isännöimä lopputurnaus vuonna 2022 pelattaisiin 48 maan turnauksena.

Pyyntö tehtiin avoimena kirjeenä FIFA:n presidentti Gianni Infantinolle.

– Koska ajattelemme isosti ja koska haluamme oikeutta, ja koska haluamme, että te ja kaikki meidän kumppanit haluavat ajatella isosti, pyydän, että vuoden 2022 MM-lopputurnaus pelataan 48 joukkueen voimin, CONMEBOL:n presidentti Alejandro Domínguez sanoi.

Ensi kesänä Venäjällä pelattavissa MM-kisoissa nähdään 32 maata. FIFA päätti viime vuoden tammikuussa laajentaa kisat 48 joukkueen lopputurnaukseksi vuonna 2026.

Etelä-Amerikasta pääsee tällä hetkellä viisi joukkuetta varmuudella 32 maan MM-kisoihin. Tuo lukema nousee kuuteen tai 60 prosenttiin kaikista jäsenvaltioista 48 joukkueen lopputurnauksessa.

Euroopasta pääsee 48 maan kisoihin 16 joukkuetta. Tässä mielessä myös Huuhkajien saumat selvitä kisoihin voisivat parantua, mikäli jo vuoden 2022 kisat pelattaisiin 48 maan voimin. Toinen näkökanta asiassa on se, että onko kisojen laajentaminen välttämättä jalkapallon etujen mukaista. FIFA:n MM-kisojen laajennusprojekti on kerännyt myös paljon kritiikkiä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.