Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin Cas on tullut päätökseen, että Manchester City ei rikkonut kansainvälisten pelaajasiirtojen säännöksiä, kun se hankki Benjamín Garrén, 17, argentiinalaisseura Velez Sarsfieldistä heinäkuussa 2016, kertoo BBC.

Cityä olisi saattanut odottaa kahden siirtoikkunan mittainen siirtokielto, jos Cas olisi katsonut, että tuore Valioliigan mestari olisi toiminut siirrossa väärin.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa oli jo hylännyt Velezin valituksen siirrosta. Cas yhtyi Fifan näkemykseen viime vuonna järjestetyn kuulemisen jälkeen.

Velezin mukaan City ei noudattanut Fifan sääntöjä, kun manchesterilaiset hankkivat tuolloin 16-vuotiaan Garrén organisaatioonsa. Velez perusteli valitustaan sillä, että Fifan sääntöjen mukaan alle 18-vuotiaat pelaajat voivat siirtyä maasta toiseen vain, jos molemmat maat kuuluvat Euroopan Unioniin.

City vastasi Velezin syytöksiin sanomalla, että Garrélla on myös Italian passi, joten hänen oli mahdollista siirtyä täytettyään 16 vuotta.

Garré on pelannut yhteensä 22 ottelua Cityn juniori- ja reservijoukkueissa. Hän on edustanut Argentiinaa alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

Fifan sääntöjen mukaan alle 18-vuotiaat pelaajat voivat siirtyä ulkomaille vain:

– Jos pelaajan vanhemmat muuttavat uuden seuran maahan ei-jalkapalloilullisista syistä.

– Jos molemmat seurat ovat Euroopan Unionin tai Euroopan ekonomisella alueella ja pelaaja on 16-18-vuotias. Myös tässä tapauksessa ostavan seuran on täytettävä tietyt kriteerit opiskelun, harjoittelun, elämisen ja ja pelaajan tukemisen osalta.

– Jos pelaaja asuu 100 kilometrin säteellä ostavasta seurasta.