Mika Lehkosuolta kovaa tekstiä kentän kunnosta – lähetti myös terveiset liigan suuntaan: ”Ihan hirveä”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK kävi hakemassa IFK Mariehamnista tärkeän 1-0-voiton lauantaina Veikkausliigassa. Wiklöf Holding Arenan nurmi tuotti molemmille joukkueille hankaluuksia.

HJK:n sankari oli talvella Norjasta hankittu maajoukkuepelaaja Riku Riski, joka viimeisteli upealla laukauksella 1-0-maalin 69. minuutilla. Riski tuli vaihdosta sisään reilun tunnin kohdalla, eikä mies ehtinyt pitkään olla kentällä, kun verkko heilui.

Riskin osalta ottelu oli melko erikoinen, sillä hänet otettiin takaisin vaihtoon 90. minuutilla. Mistään loukkaantumisesta ei ollut kysymys, vaan HJK halusi turvata johtonsa lisäämällä puolustaja Ville Jalaston kentälle.

Mitään jalkapallon reimujuhlaa ei Maarianhaminassa nähty. Kenttä oli sen verran huonossa kunnassa, että pelaaminen meni enempi vähempi painimiseksi.

– Olihan tämä aikamoista painimista perunapellolla. Molemmilta joukkueilta tasavertainen esitys. Käytimme vähän paremmin muutamat hyvä paikat. Kentän kunto oli aivan hirveä, mikä ei ollut kentän hoitajien syy – he olivat kyllä tehneet parhaansa, että se oli noinkin hyvässä kunnossa, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Lehkosuo lähetti myös terveiset liigan suuntaan.

– Vastustajallakin on hyviä pelaajia eivätkä hekään pysty pelaamaan jalkapalloa tuollaisella alustalla. Päättäjien olisi syytä tarkistaa pelikuntoisen kentän kriteerit. Olimme nyt tuon verran parempia tai onnekkaampia, Lehkosuo totesi.