Päättyykö suomalaislaiturin lainapesti Norjassa ennen aikojaan? – AIK saattaa haluta takaisin

© Kuva: Juha Tamminen

Allsvenskanissa sarjakakkosena majaileva AIK saattaa hankkia suomalaislaituri Robert Taylorin takaisin Norjasta.

AIK lainasi Taylorin, 23, täksi kaudeksi Simo Valakarin alaisuuteen Tromsø IL:n riveihin. Tarkoituksena oli, että Taylor saisi Norjan pääsarjassa vastuuta ja peliaikaa, jota AIK ei voinut suomalaiselle luvata. Alkukausi onkin ollut odotusten mukainen. Taylor on pelannut viidessä ottelussa täydet minuutit ja tehoja on syntynyt maali ja maaliin johtanut syöttö.

Nyt AIK harkitsee aloittavansa neuvottelut Tromsøn kanssa Taylorin lainapestin purkamisesta. AIK:n laitapelaaja (wingback) Robert Lundström loukkaantui ja hän on sivussa näillä näkymin koko kauden. AIK:n urheilutoimenjohtaja Björn Wesström myönsi Fotbollskanalenille, että Taylorin takaisin hankkimista täytyy puntaroida tarkasti.

– On selvää, että hän (Taylor) on tällä hetkellä todella relevantti vaihtoehto. Hän on siellä (Tromsøssä) saamassa sitä peliaikaa, jota me emme voineet luvata. Ja nyt hän pelaa viikosta toiseen. Hän on ehdottomasti vaihtoehto, jota meidän täytyy miettiä, Wesström kertoi.

Wesströmin mukaan päätöstä ei kuitenkaan tee yksin AIK, jonka sopimuspelaaja Taylor on.

– Siinä on mukana aina kolme osapuolta, me, pelaaja ja toinen seura. Niin se toimii, mutta emme ole vielä miettineet kesän siirtoikkunaa.

Wesström ei myöskään täysin kumonnut ajatusta, että AIK vahvistaisi joukkuetta kesken kauden kesän siirtoikkunan auettua. Siinä tapauksessa Taylor saattaisi jatkaa koko kauden Pohjois-Norjassa, jossa meno on ollut alkukaudesta vakuuttavaa.