Putoaminen perinneseuran aitona uhkana – siirtokielto ja taas lisää pistevähennyksiä

© Kuva: Getty Images

110-vuotias Panathinaikos on 20-kertainen Kreikan mestari ja muun muassa Euroopan Cupin loppuottelussa esiintynyt seura. Nyt Robin Lodinkin edustama jättiläinen on kenties pahemmassa pinteessä kuin kertaakaan olemassaolonsa aikana.

Kreikan vanhin seura on yksi kolmesta, joka ei ole vielä koskaan pudonnut maan pääsarjasta. Nyt tuo vaara on kuitenkin hyvin todellinen, ja pahimmassa tapauksessa koko Panathinaikosin toiminta on uhattuna.

Kreikan Superliiga määräsi maanantaina Panathinaikosille yhdeksän pisteen pistemenetysrangaistuksen. Jo aiemmin seuralta oli vähennetty viisi pistettä, joten nyt sakkoa on jo kaikkiaan 14 pisteen verran. Tämä jättää Panathinaikoisin kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolelle, kun kautta on pelaamatta kolme kierrosta.

Seura on edelleen velkaa entisille pelaajilleen Michael Essienille (256 000 euroa), Sebastian Letolle (50 000 euroa) ja Jose Tochelle (20 000 euroa). Kreikan jalkapalloliitto rankaisi nyt Panathinaikosia kolmen pisteen menetyksellä per pelaaja – eli yhteensä yhdeksällä.

Pahinta kuitenkin on, että Kreikan jalkapalloliiton säännöt sanovat, että jos johonkin seuraan kohdistuu kolme pistemenetysrangaistusta, se pudotetaan sarjasta välittömästi. Panathinaikosille annetaan ensi viikon perjantaihin asti aikaa joko maksaa velkansa tai päästä muuten sopuun osapuolten kanssa. Mikäli seura ei selvitä sotkujaan huhtikuun 27:een mennessä, suljetaan se sarjasta.

Saataviaan perii seuralta myös saksalaispuolustaja Jens Wemmer. Panathinaikos on Wemmerille velkaa 480 000 euroa. Sillä on perjantaihin asti aikaa kuitata velat Wemmerille saadakseen kolme pistettä takaisin. Velat pitäisi maksaa ainakin kahdelle neljästä velkojasta, jotta putoamisen uhka väistyisi edes hetkellisesti.

Toivoa Panathinaikos-fanit saavat kuitenkin siitä, että kreikkalaismedian mukaan Tochen ja Leton perimistä veloista ollaan selviämässä.

– Maksamme velkamme välittömästi, on Panathinaikosista kommentoitu AGONAsportin mukaan.

Kicker kertoo, että Panathinaikosin ongelmat ulottuvat kuitenkin paljon syvemmälle. Sen saamien tietojen mukaan seura on velkaa nykyisille ja entisille pelaajilleen edustajineen vajaat 60 miljoonaa euroa. Pelaajat viettivät viime viikolla myös lyhyttä harjoituslakkoa maksamattomien palkkojensa takia.

Ikään kuin ongelmia ei olisi muutoin tarpeeksi, FIFA määräsi Panathinaikosille siirtokiellon. Toistaiseksi on silti yhä epäselvää, koskeeko siirto kaikkia uusia pelaajia vai saisiko Panathinaikos yhä hankkia alle 24-vuotiaita kreikkalaisia pelaajia. Jonkinlaisen siirtokiellon täytäntöönpano on kuitenkin jo virallista.

Kentällä Panathinaikos ei kuitenkaan ole luovuttanut, vaan sunnuntaina se kukisti Atromitosin 1-0, vaikka pelasi viimeisen kymmenminuuttisen yhden miehen vajaalla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.