Sunnuntain kärkikamppailu Veikkausliigassa myös valmentajien taisto – ”Eivät olleet Klubin aikana varsinaisesti kämppiksiä”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja yksi avausviikonlopun mielenkiintoisimmista kohtaamisista on hallitsevan mestari HJK:n ja pronssijoukkue Ilveksen kohtaaminen Helsingissä. Veikkausliigalegenda Mika Kottila uskoo tulevalla kaudella HJK:hon, mutta varoittaa Ilveksen vaarallisuudesta.

HJK lähtee Kottilan mukaan kauteen jälleen suurimpana ennakkosuosikkina.

– HJK on ollut niin vahva kuin kaikki ovat odottaneet. He ovat Suomessa pelatuissa talven otteluissa kokeneet ainoastaan yhden tappion, Kottila kehuu SuomiFutis-sivustolle

Ilves palasi mitalikantaan yli 30 vuoden tauon jälkeen, kun se juhli viime kauden päätteeksi pronssimitalia. Viime kauden päätteeksi joukkue koki isoja muutoksia, kun Paul Emile Tendeng ja Reuben Ayarna lähtivät SJK:hon ja luottoratsut Antti Hynynen, Jaakko Juuti ja Marco Matrone lopettivat uransa. Ilveksellä onkin kasassa nuorempi joukkue tällä kaudella.

– Ilves on inhottava vastustaja. Minun vanhat kaverit valmentajina ja tiedän, miten he nauttivat tästä tilanteesta. Siellä on painettu koko talvi hommia. ”The Pelaajat” lähtivät menemään, joten Jallu Wiss ja kumppanit laittoivat haalarit päälle ja hommat käyntiin. Scouttiosasto pääsi myös hikoilemaan hankinnoissa.

Vaikka HJK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, niin Kottila nostaa esiin myös Ilveksen yllätysmahdollisuudet.

– Minun aikanani HJK aloitti kauden aina huonosti, mutta niistä ajoista on tietysti aikaa. Ilves on varsinkin kauden alussa todella vaarallinen joukkue.

Yhdeksi mielenkiinnon pointiksi Kottila nostaa valmentajien välisen taistelun. HJK:n Mika Lehkosuo ja Ilveksen Wiss olivat aikoinaan Kottilan joukkuekavereita HJK:ssa.

– Yksi kädenvääntö käydään tietysti koutsien välillä. Jallu Wiss viihtyy likaisissa verkkareissa kentän laidalla, Bana Lehkosuo tyylikkäässä puvussa. Se on varmaa, ettei kumpikaan heistä halua hävitä toiselle. He eivät olleet Klubin aikanakaan varsinaisesti kämppiksiä – taistelivat samasta pelipaikasta rehdisti ja tyylikkäästi, Kottila paljastaa.

Salttu Forsström


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.