Suomalaiskonkari muisteli huimaa kahden viikon taivalta Saksassa: ”Hieman sumussa ne menivät”

© Kuva: Getty Images

Tiistai-iltana pelattava Saksan cupin ensimmäinen välierä Bayer Leverkusenin ja Bayern Münchenin välillä ei ennakkoon vaikuta niin selvältä, kuin mitä esimerkiksi Bundesliigan sarjataulukko antaisi ennakoida.

Tätä mieltä on itsekin Saksan cup -pystiä Werder Bremenin riveissä vuonna 2004 nostellut Pekka Lagerblom.

– Voisi kuvitella, että Bayern olisi selkeä ennakkosuosikki tähän otteluun, mutta Leverkusenilla oli todella solidi esitys Bundesliigassa viime kierroksella Eintracht Frankfurtia vastaan, joten täysin en ennakkoon tuomitsisi Leverkusenia häviämään, Lagerblom ennakoi SuomiFutis-sivustolle.

– Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että Bayern München haluaa varmasti tästä kaudesta ainakin tuplan, eikä triplakaan mahdotonta ole. Nälkää siis riittää sielläkin.

Eurooppalaisten cup-kilpailujen arvostus on viimeisien vuosien aikana kokenut pienoisen inflaation tietyissä maissa. Lagerblomin mukaan Saksassa tähän ei ole ollut pelkoa.

– Mielestäni DFB-pokaalin arvostus on pitänyt hyvin pintansa. Saksalaisessa jalkapallokulttuurissa cupia ei vähätellä mitenkään. Berliinin finaali ei ole menettänyt hohtoaan, ”Power-Pekka” tietää.

Omaa mestaruuttaan Lagerblom muistelee mielellään.

– Pakko myöntää, että hieman sumussa ne pari viikkoa menivät. Olimme juuri voittaneet Bundesliigan ja heti perään tuli cupin finaali. Kokemus oli todella hieno. Berliinin olympiastadion ja 70 000 huutavaa fania eivät heti unohdu. Tunnelma oli täysin omalaatuinen erittäin hienossa mielessä, Lagerblom muistelee.

Cup-voittaja toivoo, että tänä vuonna nähtäisiin suomalainen finaali, kun välierissä pelaavat Leverkusenin Joel Pohjanpalo ja Frankfurtin Lukas Hradecky.

– Voi olla, että ”Luke” siirtyy kesällä muihin maisemiin, joten finaalipaikka olisi hieno päätös hänen uralleen Frankfurtissa. Taitaa kuitenkin olla niin, että Schalke ja Bayern näyttävät tällä hetkellä vähän liian vahvoilta ”suomalaisjoukkueille”, Lagerblom epäilee.

– Joka tapauksessa todella hienoja pelejä taas luvassa, näitä katsoo erittäin mielellään, Pekka Lagerblom päättää.

Katso Saksan cupin välierä Viaplaylta tiistaina 17.4. klo 21.45.

Juho Hirvonen


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille