Tanskalaislehti nimesi hattutemppu-Pukin pelin parhaaksi – ”Tietää hyvää mestaruushaaveille”

© Kuva: Getty Images

28-vuotias Teemu Pukki teki Brøndby-uransa neljännen hattutempun (kolme Superliigassa ja yksi Eurooppa-liigassa Hertha Berliniä vastaan), kun Tanskan Superliigaa johtava seura läksytti AC Horsensia maalein 5-1. Suomalainen teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia 23. ja 28. minuutilla, ja viimeisteli hattutemppunsa 4-0 -maalilla, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia.

Lisämaaleja ei Pukilta jääty enää odottelemaan, vaan hänet otettiin vaihtopenkille lepäämään neljä minuuttia kolmannen maalinsa jälkeen 59. peliminuutilla. Kolme täysosumaa riitti kuitenkin Tipsbladetille ottelun parhaaksi pelaajaksi valintaan.

– Teemu Pukki on ollut hyvässä vireessä vuonna 2018 ja sunnuntai-iltapäivänä hän jatkoi vahvaa kevättään. Kolmella maalillaan hän ansaitsee valinnan Brøndbyn parhaaksi, Tipsbladet kirjoittaa.

– Kuten tavallista, Pukki ei vastannut vain maaleista, vaan antoi myös kovan työpanoksen. Jos hän jatkaa samaan tapaan loppukauden ajan, näyttää kaikki hyvältä Brøndbyn mestaruushaaveiden kannalta.

Huuhkajien kärkimies on tehnyt kahdessa ylemmän loppusarjan ottelussa neljä maalia, ja johtaa maalitilastoa. Lähin uhkaaja, saman joukkueen hyökkääjätoveri Kamil Wilczek on pystynyt kahteen maaliin.  Vuoden 2018 yhdeksässä sarjapelissään Pukki on tehtaillut nyt kahdeksan maalia ja neljä maalisyöttöä.

Brøndbyn puolustuksessa Paulus Arajuuri pelasi täydet 90 minuuttia. Horsensin maalilla Jesse Jorosella puolestaan oli epäkiitollinen työ hakea pallo selkänsä takaa peräti viisi kertaa.