TPS:n superlupaus tähyää ulkomaille: ”En ole vielä päätepysäkillä”

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseuran keskikenttäpelaajalla Onni Valakarilla on selkeä tavoite uralleen: päästä pelaamaan ulkomaille.

Valakari, 19, vieraili jo talvella norjalaisen Tromsøn joukkueessa, jota valmentaa hänen isänsä Simo Valakari.

– Jalkapallossa voi aina tapahtua mitä vain, suuntaan toi toiseen. Sopimus on vasta lähellä, kun nimi on paperissa. Harjoittelin siellä kaksi viikkoa ja se oli todella siistiä. Taso oli hyvä ja pelaajat olivat tosi hyviä. Se vaikutti positiivisesti myös minuun. Oli iso hyöty, että pelaajat ympärillä olivat niin hyviä, Valakari kommentoi Veikkausliigan sivuilla.

Helmikuussa hän vieraili myös Valioliigassa pelaavan Southamptonin organisaatiossa viikon verran.

– On pakko ajatella päivä kerrallaan, tulevaisuudesta ei voi koskaan tietää. Mutta tietysti ammattilaisuus ulkomailla on tavoitteeni. Ensin minun täytyy todistaa tässä hetkessä, että olen tarpeeksi hyvä.

Valakari pelaa nyt ensimmäistä täyttä kauttaan TPS:ssa, johon hän siirtyi viime vuonna Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Edessä on myös nuorukaisen ensimmäinen kausi Veikkausliigassa, jossa hän sai maalihanansa auki heti avauskierroksen ottelussa FC Lahtea vastaan.

TPS:n kausi jatkui tappiolla SJK:ta vastaan, mutta viime viikonloppuna se kaatoi FC Interin Turun derbyssä lukemin 2-1.

Yksi Valakarin tavoitteista on ikäluokan EM-lopputurnaus Pohjanmaalla heinäkuussa.

– Vaadin itseltäni aina enemmän ja enemmän, mutta on mennyt ihan hyvin. Huomaan, että pärjään mukana. Tehoja haluan tehdä lisää.

– Tämä on ensimmäinen kauteni Veikkausliigassa, joten haluan päästä sarjaan mahdollisimman hyvin mukaan. Haluan todistaa, että voin pelata korkealla tasolla. Jos pelaan hyvin, niin ehkä minulle aukeaa myös paikka U19 EM-kisajengiin. Mutta se, pääsenkö kisoihin vai en, ei ole uran päätavoite. Se olisi hieno välietappi, siitä tulee varmasti hieno tapahtuma.

Valakari näkee, että TPS on toistaiseksi pysynyt liigavauhdissa ihan hyvin mukana.

– Vastustajan pelaajat ovat parempia ja he toteuttavat asioita vähän nopeammin. Me olemme kuitenkin pärjänneet joukkueena hyvin. Tietysti kausi on vasta alussa, joten enempää johtopäätöksiä ei voi vielä tehdä.

– Tiesimme, että pärjäämme joukkueena myös sarjatasoa ylempänä, ei mikään ole tullut yllätyksenä. Uskomme omiin vahvuuksiimme, niillä nousimme Veikkausliigaan. Itse koen, että olen mennyt pelaajana ja ihmisenä eteenpäin. En ole vielä päätepysäkillä, haluan mennä koko ajan eteenpäin.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.