Turkulainen: TPS-legendalta kovaa tekstiä ottelusiirrosta ja nykyfutiksesta: ”Käsittämätöntä”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut TPS pelaa ensi sunnuntaina ensimmäisenä kotiottelunsa SJK:ta vastaan. Ottelu kuitenkin siirrettiin pelattavaksi Valkeakoskelle, koska Veritas Stadionin nurmi ei ole vielä pelikelpoinen.

SM-sarjassa historian eniten maaleja tehnyt TPS-legenda Heikki Suhonen (206 maalia 427 ottelussa) ei katso hyvällä ottelun siirtämistä Valkeakoskelle. Veikkausliiga on tällä kaudella entistä tiukempi siitä, että ottelut pelataan määrättynä ajankohtana. Jokaisella seuralla täytyy olla varakenttä, jossa pelata. TPS:n varakenttä löytyy 140 kilometrin päästä Valkeakoskelta.

– Käsittämätöntä, että tämä voi olla näin. Nyt annetaan kotikenttäetu muille, ja kaikkia pinnoja tällä kaudella kyllä tarvitaan, Suhonen sanoi Turkulainen-lehdelle.

TPS:lle on povattu ennakkoon haasteita paluukaudellaan liigassa. Suhonen uskoo silti, että TPS sekä toinen turkulaisseura FC Inter kuuluvat tällä kaudella sarjan keskikastiin. Suhonen on kuitenkin harmissaan siitä, että menestys on kiertänyt Turkua. Syyksi legendaarinen hyökkääjä näkee valmennusfilosofian.

– Ennen tehtiin määrättyjä asioita paremmin. Pitää olla riittävä fysiikka ja henkinen kantti. Se henkinen kantti tulee fysiikasta. Meiltä puuttuu valmentajakunta, joka ajattelee hiukan vanhanaikaisesti. On liikaa taitoihmisiä, ja sitten pimputellaan, Suhonen täräytti.

Lue Turkulaisen juttu kokonaisuudessaan tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.