18-vuotiaalla Timo Stavitskilla on tänään edessään kenties koko tähänastisen uransa suurin ottelu. Nuori suomalaislaituri on mukana joukkueensa SM Caenin kokoonpanossa, kun joukkue kohtaa Ranskan Cupin välierissä mahtavan Paris Saint-Germainin. Caenin pelaajalistalle on nimetty kaikkiaan 18 pelaajaa.

Stade Malherbe Caen

@SMCaen
Conquérants 👊🔵🔴

La pression monte quelques heures avant ce #SMCPSG, on compte sur vous pour mettre le feu 🔥

#SMCaen #TeamSMC #CDF

Caenin viikonlopun sarjapeli Toulousea vastaan peruuntui myrskyn vuoksi, ja maanantaista lähtien joukkue on keskittynyt PSG-otteluun luonnon helmassa Bessinissä.

– Ajatus oli päästä pakoon rutiineja. On tärkeää löytää aina tasapaino normaalin innostuksen ja tuloksentekoon vaadittavan tyyneyden välillä, Caenin valmentaja Patrice Garande toteaa seuran kotisivuilla.

Caenille jo välieräpaikka on sen seurahistorian ensimmäinen. PSG lähtee otteluun ylivoimaisena suosikkina, mutta Garande muistuttaa kaiken olevan mahdollista, tuoreita eurokenttien yllätyksiä apunaan käyttäen.

– Kukaan teistä toimittajista ei olisi osannut kuvitella, että Roma pudottaisi Barcelonan Mestarien liigasta. Jalkapallo on aina irrationaalista, ja olen varma, että jotain sellaista tässäkin pelissä tapahtuu.

– Stadion tulee olemaan täynnä. Siellä täytyy olla hajua ja sarjapelistä poikkeava tunnelma. Kaikkien kannattajien täytyy tulla paikalle ja sanoa: ”Pystymme tähän yhdessä”, Garande toivoo.

Ottelun merkityksistä korosti lehdistötilaisuudessa myös Caenin 29-vuotias puolustaja Damien Da Silva.

– Tämä on urani suurin ottelu. Meidän kaikkien tavoite on päästä Stade de Francelle, ja pallo on meillä. Tärkein ainesosa on uskoa siihen, että pystymme tekemään sen. Ottelun alku tulee olemaan erittäin tärkeä, Da Silva sanoi.

PSG lähtee otteluun käytännössä parhaalla kokoonpanollaan. Neymar toipuu yhä jalkaleikkauksestaan, mutta pelaajaryhmästä löytyvät muun muassa Edinson Cavani, Kylian Mbappé ja Ángel di Maria.

Paris Saint-Germain

@PSG_inside
Le groupe parisien pour défier Caen demain soir en demi-finale de la @coupedefrance ! 👊

⚽️ #SMCPSG

🔴🔵 #AllezParis

Ottelu SM Caen-PSG alkaa Suomen aikaa klo 22.05. Ottelun voittaja saa 8. toukokuuta pelattavassa loppuottelussa vastaansa sensaatiomaisesti loppuotteluun selvinneen kolmannen sarjatason Les Herbiers’n.