Veikkausliigan kausi 2018 saatiin käyntiin Vaasassa, jossa VPS isännöi FC Interiä. Vepsu nappasi heti yhdestä kauden ennakkosuosikeista makoisan kotivoiton maalein 2-0.

Talvella erittäin lupaavia otteita esittänyt Inter jäi Vaasassa ilman maaleja. Talven aikana Inter on ollut todella hyvässä iskussa ja maaleja on tullut liukuhihnalta. Lauantaina turkulaisten tehokkuus oli tipotiessään.

Vepsu sen sijaan pelasi erittäin fiksusti ja käytti tekopaikkansa tehokkaasti. VPS-kapteeni Sebastian Strandvall sai kunnian tehdä kauden ensimmäisen maalin Jerry Voutilaisen syötöstä.

Toisella puoliskolla Vepsu ratkaisi lopullisesti ottelun. Paljon on ennen kauden alkua puhuttu siitä, että VPS on monipuolistanut pelaamistaan ja tuonut hyökkäämiseensä lisää vaihtoehtoja. Toinen maali oli siitä hyvä esimerkki.

VPS sai omalta puoliskolta vapaapotkun. Toisin kuin viime kaudella, nyt pallo lähetettiin suoraviivaisesti pitkällä syötöllä kohti Interin puolustuslinjaa. Interin puolustus pelasi tilanteen huolimattomasti ja pallo ajautui VPS-hyökkääjä Ibrahima Gueyelle, jonka laukauksen Henrik Moisander torjui, mutta Juha Hakola laittoi paluupallon varmasti maaliin.

Kauden avausottelu veti Vaasassa Elisa Stadionille 2248 katsojaa. Lukema jäi reilu 200 katsojaa alle viime kauden keskiarvon.

Muokattu 7.4. klo. 19.07: Korjattu Jerry Voutilaisen etunimi.