Yksi nimi pois Italian maajoukkuespekulaatioista – konkariluotsi ilmoitti eläkkeelle jäännistään

© Kuva: Getty Images

Italian maajoukkue on ollut ilman vakituista valmentajaa marraskuusta lähtien. Tuolloin maa karsiutui MM-kisoista ensimmäisen kerran 60 vuoteen ja Giampiaro Ventura sai väistyä.

Uudeksi luotsiksi on huhuttu Italian kovimpia valmentajanimiä: Antonio ConteCarlo AncelottiClaudio Ranieri etunenässä. Maanantaina kuitenkin selvisi, että Fabio Capello uusi luotsi ei ainakaan ole, sillä 71-vuotias valmentajavelho ilmoitti eläkkeelle jäämisestään.

Capello sai maaliskuussa potkut Kiinan Superliigan Jiangsu Suningin luotsin paikalta, eikä hän aio enä palata valmentajan hommiin.

– Olen valmentanut aiemmin jo Englannin ja Venäjän maajoukkueita. Halusin valmentaa vielä kerran seurajoukkuetta, mutta Jiangsun valmentaminen jäi viimeiseksi kokemuksekseni jalkapallon parissa, Capello kertoi radiohaastattelussa Sky Sportsin mukaan.

Muun muassa AC Milania, AS Romaa ja Real Madridia valmentanut Capello aikoo keskittyä jatkossa TV-asiantuntijan tehtäviin.

– Tein jo kaiken mitä halusinkin ja olen saavutuksistani hyvin onnellinen. Nyt nautin kommentaattorin työstä. Tässä tehtävässä voittaa aina, Capello jatkaa.

Capellon oma suosikki maajoukkueen peräsimeen on Roberto Mancini, joka valmensi viimeksi Pietarin Zenitiä.

– Roberto on kokenut valmentaja, joka on nähnyt maailmaa. Kokemuksensa avulla hän pystyisi luomaan hyvät suhteet pelaajiin, mutta maajoukkueesta puuttuu tällä hetkellä lahjakkuutta.

– On vaikeaa pärjätä keskinkertaisilla pelaajilla. Tällä hetkellä italialaisella jalkapallolla ei ole mahtavia, käänteentekeviä pelaajia eikä johtajia, pelaajana neljä ja valmentaja seitsemän Serie A -mestaruutta voittanut Capello kritisoi kotimaansa pelaajapoolia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.