Zico Hjelm surkuttelee Ilveksen evakkopeliä: ”Ei hyvä joukkueelle eikä yhteistyökumppaneille”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves joutuu pelaamaan kauden ensimmäisen kotiottelunsa Helsingissä, kun Tampereen pelikentät eivät ole pelikunnossa myöhäisen kevään jäljiltä. Valmentajalegenda Ari ”Zico” Hjelmin mukaan Ilves joutuu evakkomatkan takia hyvin epäedulliseen tilanteeseen.

Hjelm valmensi Tampere Unitedin aikoinaan kolmeen Suomen mestaruuteen, kolmeen pronssiin ja yhteen Suomen Cupin voittoon. Vaikka hän ei ole toiminut valmentajana enää vuoden 2010 jälkeen, on hän edelleen tuttu näky Ilveksen otteluissa.

– Työpaikallani Adeccolla on Ilveksen VIP-kausikortti, joten peleissä tulee sitä kautta käytyä. Seuraan Veikkausliigassa myös voimasuhteita, mutta pelaajia en enää tunne niin paljoa, Hjelm kertoo SuomiFutis-sivustolla.

Hjelm toimii Adeccon Länsi-Suomen aluejohtajana. Työt ovat pitäneet miehen sen verran toimeliaana, ettei kaipuu paluusta valmennustöihin ole ehtinyt tulla.

– Olen niin tyytyväinen nykyiseen työkuvaani ja minulla on siinä iso vastuu. Minulla ei ole ollut kipinää tai poltetta takaisin jalkapallon puolelle.

Hjelmin mukaan tilanne Veikkausliigassa ei ole juuri muuttunut hänen aktiiviajoistaan.

– Ei siellä ole hirveästi muutoksia tapahtunut – ei edes voimasuhteissa. Tietenkin SJK on tullut uutena mukaan, mutta HJK:lla on tällä hetkellä aika vähän haastajia. Vielä TamU:n aikoina saattoi olla viisi joukkuetta, jotka taistelevat mestaruudesta. On Veikkausliigan mielenkiinnon kannalta huono asia, että on yksi ylivoimainen suosikki. On myös huolestuttavaa, että liigajoukkueet putoavat yleensä aika nopeasti eurokentiltä. Se kertoo sarjan kokonaistasosta.

Ilveksen kotiavaus pelataan Telia 5G Areenalla, kun tamperelaisia vastaan asettuu KuPS. Kotiottelu vieraskentällä ei palvele Hjelmin mukaan ketään.

– Eihän se tietenkään ole hyvä asia joukkueelle eikä yhteistyökumppaneille. Voisiko olla sellaista mahdollisuutta, että pelipaikat olisi voitu vaihtaa siten, että nyt olisi pelattu Kuopiossa ja sitten KuPS:n kotiottelu vuorostaan Tampereella. Tämä on tietenkin myös kaupungin ongelma, ettei täällä ole tekonurmea.

– Kyllähän se vaikuttaa, että Ilves joutuu pelaamaan pelin vieraskentällä. Pelillisesti on varmaan aika tasainen ottelu tiedossa, mutta vieraspelit ovat aina vaikeita eikä Ilves saa otteluun kotietua.

Viime kauden pronssijoukkueen kauden alkuohjelma on kova, sillä avauskierroksella Ilves kohtasi HJK:n ja nyt vastassa on viime kauden hopeajoukkue KuPS. Hjelm painottaa voittotilin avaamista mahdollisimman nopeasti.

– Ilveksen olisi tärkeä saada ensimmäiset pisteet, ettei pisteettömyys ala syömään joukkuetta sisältä. Ilvekselle alkaa tulla painetta ensimmäisiin pisteisiin mitä pidemmälle se venyy.

Salttu Forsström