Italian kolmannelle sarjatasolle ensi kaudeksi noussut Rimini tarjoaa Liverpoolin maalivahdille Loris Kariusille mahdollisuutta liittyä seuraan vuoden sopimuksella.

Karius, 24, oli Liverpoolin antisankari Mestarien liigan loppuottelussa Real Madridia vastaan. Saksalaistorjuja heitti ensin pallon Madrid-kärki Karim Benzeman jalkaan, josta peliväline pomppi maaliin ja päästi myöhemmin Gareth Balen laukauksen helposti selkänsä taakse.

Liverpool hävisi finaalin 1-3.

Saksalaisvahti oli ottelun jälkeen silminnähden äärimmäisen pettynyt ja pyyteli anteeksi Liverpoolin kannattajilta.

Rimini uskoo, että vuoden visiitti Italiaan auttaisi Kariusta kasaamaan hänen itseluottamuksensa uudelleen kokoon.

– Loris Karius täyttää kesäkuun 22. päivä 25 vuotta. Haluaisin majoittaa hänet pariksi päiväksi Riminiin, ystävälliseen kaupunkiin, jossa italialaiset vierailevat usein, julisti Riminin seurapresidentti Giorgio Grassi avoimessa kirjeessä.

– Tapaisin hänet mielelläni Riminissä muistuttaakseni häntä, että se vaatii rohkeutta ymmärtää, että elämän parhaat opetukset ovat myös niitä vaikeimpia ja hankalimpia käsitellä.

– Me kaikki olemme käyneet niitä läpi. Valitettavasti hänen hetkensä oli miljoonien ihmisten silmien edessä.

– Haluaisin auttaa Lorista nousemaan mahtavaksi esimerkiksi jalkapalloväelle. Haluaisin tarjota hänelle syntymäpäivälahjan: vuoden mittaisen sopimuksen Riminin kanssa. Se on hänelle täydellinen seura itseluottamuksen ja vahvuuden uudelleen löytämiseen.

Seurapomo Grassi vakuuttaa, että kyseessä ei olisi mikään vuoden loma.

– Tehdään tämä selväksi, siitä ei tulisi helppoa, sillä hän joutuisi taistelemaan peliajasta mahtavan maalivahdin, Francesco Scottin, kanssa. Mutta häntä odottaisi suuri perhe ja kaupunki, jotka tukisivat häntä.