Argentiinan jalkapalloliitto AFA tutkii pelaajille jaettua opasta, jossa oli luku nimeltä ”Mitä pitää tehdä, jotta saisi mahdollisuuden venäläisen naisen kanssa”, kertoo ESPN.

Venäjän kielen opettaja Eduardo Pennisi piti tiistaina AFA:n toimistolla luennon Venäjän MM-kisoihin matkaaville johtajille, pelaajille, valmentajille ja toimittajille.

Paikallaolijat saivat oppaan nimeltä ”Venäjän kieli ja kulttuuri”, joka sisälsi luvun, jossa kerrotiin, miten venäläisiä naisia vietellään.

Clarinin mukaan luento keskeytettiin ja oppaat kerättiin pois, kunnes ne annettiin takaisin ilman kyseistä lukua.

”Venäläiset naiset pitävät miehistä, jotka tekevät aloitteen. Jos et luota itseesi, sinun on harjoiteltava puhumista monien naisten kanssa”, luki yhdessä kohdassa ESPN:n mukaan.

”Normaalisti venäläiset naiset kiinnittävät huomiota tärkeisiin asioihin, mutta tietysti on myös niitä, joiden huomio kiinnittyy materialistisiin asioihin, kuten rahaan”, luki toisessa kohdassa.

Luennon pitänyt ja oppaan kirjoittanut opettaja Pennisi kertoi Clarinille, että AFA oli hyväksynyt materiaalin ennen sen jakamista paikallaolijoille. Hän sanoi myös, ettei lukua ollut kirjoitettu ”pahoin tarkoituksin”.

La Nacionin mukaan AFA tutkii, onko materiaalia sabotoitu tulostusvaiheessa.

Venäjällä pelattava MM-turnaus alkaa 14. kesäkuuta. Argentiina on samassa alkulohkossa Kroatian, Islannin ja Nigerian kanssa.