HS: HIFK-pomolta erikoinen kommentti HJK:n pyhätöstä” Se on avoin tuulitunneli”

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä pelaava Helsingin IFK jätti joulukuussa kaupungille hakemuksen katetun jalkapallostadionin rakentamisesta Suvilahden alueelle.

HIFK Fotboll Ab:n hallituksen puheenjohtajan Christoffer Perretin mukaan HIFK sai keväällä kaupungilta ilmoituksen, että Suvilahden alueelle halutaan jokin muu hanke kuin katettu jalkapallostadion, kertoo Helsingin Sanomat.

Seura odottaa tällä hetkeltä kaupungilta apuja tonttipaikan löytämiseen.

– He eivät ole ilmoittaneet, mitä sinne on tulossa. Olihan se pettymys meille, koska se oli alun perin meille oikotie onneen. Kysyimme kaupungilta tonttivaihtoehtoja, ja silloin kaupunki itse ilmoitti meille, että hakekaa Suvilahteen, Perret sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Meillähän on ajatuksia, mutta sehän on pitkälti kaupungista kiinni, mistä löytyisi tontti. Pasilasta ja Käpylästä on keskusteltu kaupungin kanssa, mutta emme ole saaneet suoraa vastausta.

HIFK on vuodesta 2015 lähtien pelannut Helsingin Jalkapalloklubin Telia 5G Arenalla kotiottelunsa.

– Yleisellä tasolla sanon, että Helsinki ansaitsee jalkapallostadionin, ja mielestäni meillä ei ole yhtään tällä hetkellä, Perret sanoi.

– Se (Telia 5G Arena) on avoin tuulitunneli. Tarkoitan sellaista katettua paikkaa, jossa voi pelata ympäri vuoden. Tukholmassa niitä on. Luulen, että sellaiselle paikalle on tarvetta. Suomalainen urheilu tarvitsee hyviä paikkoja.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.