Kiistanalainen maali toi paikan Eurooppa-liigan finaaliin – valmentaja vaati videotuomareita: ”Se lopettaisi tämän”

© Kuva: Getty Images

Eurooppa-liigan finaalin selviytyneen ranskalaisjoukkue Marseillen päävalmentaja Rudi Garcia toivoo, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa ottaisi videotuomarisysteemi VAR:n käyttöön kilpailuissaan.

Marseille voitti välierissä itävaltalaisen RB Salzburgin yhteismaalein 3-2.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ranskassa Marseillen 2-0-voittoon, mutta Salzburg takoi saman tuloksen eilen torstaina, ja edessä oli jatkoaika.

Marseillen voittomaali syntyi neljä minuuttia ennen jatkoajan päättymistä, kun portugalilaistoppari Rolando puski Dimitri Payetin antaman kulmapotkun sisään.

Hidastuksista paljastui kuitenkin, että maalia edeltänyttä kulmapotkua ei olisi pitänyt ikinä tuomita, sillä pallo meni Marseillen pelaajasta päätyrajan yli.

Garcian ryhmä hyötyi tuomarivirheestä, mutta ranskalaisluotsi toivoo, että videotuomarit nähtäisiin pian myös Uefan kilpailuissa.

– En malta odottaa VAR:n käyttöönottoa, sanoi Garcia Goalin mukaan.

– Silloin emme puhuisi heidän toisesta maalista, jossa heillä oli pelaaja paitsiossa. Meidän ei tarvitsisi puhua viheltämättä jääneestä pilkusta, jossa pallo osui pelaajaa käteen rangaistusalueella, eikä meidän tarvitsisi puhua maaliin johtaneesta kulmapotkustamme, jonka olisi pitänyt olla maalipotku.

– VAR lopettaisi tämän.

Uefan presidentti Aleksander Čeferin on jo vahvistanut, että videotuomareita ei tulla näkemään ensi kaudella Mestarien liigassa. Videotuomarisysteemiä on testattu tällä kaudella joissain Euroopan sarjoissa ja cup-kilpailuissa, kuten Saksan Bundesliigassa ja Italian Serie A:ssa. Se on käytössä myös kesällä Venäjän MM-kisoissa.