Real Madrid piti torstaina yllättävän lehdistötilaisuuden, jonka aikana Zinédine Zidane ilmoitti eroavansa Real Madridin päävalmentajan paikalta. Uutinen on tullut täytenä yllätyksenä medialle, kuin myös Real Madridin seurajohdolle.

Zidane johdatti Real Madridin juuri viime lauantaina kolmanteen peräkkäiseen Mestarien liigan voittoon. Juuri voittaminen oli yksi tärkeä syy, miksi Zidane päätti erota. Tai tarkemmin sanottuna Zidane ei enää uskonut pystyvänsä voittamaan.

– Tämä on minun päätös. Saattaa olla, että erehdyn tai saattaa olla, etten erehdy. Jos en näe selvästi, että voisimme jatkaa voittamista, niin mielestäni on parempi poistua, eikä tehdä tyhmyyksiä. Real Madrid tarvitsee muutoksen, Zidane kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Zidane kertoi, ettei voi vaatia pelaajiltaan enää enempää, mikä on sinänsä ymmärrettävää, kun katsoo Realin viime vuosien pokaalisaldoa. Zidane korosti sitä, että muutos tekee myös pelaajille hyvää. Kyseessä ei missään nimessä siis olleet potkut, vaan Zidanen oma päätös.

– Pelaajani eivät ole vaikuttaneet päätökseeni ollenkaan. Tämä on täysin minun päätös. Minulla oli koko ajan pelaajien kunnioitus, joka oli perustavanlaatuista tässä koko projektissa, Zidane totesi.

Zidanen kommenteista päätellen maha on nyt myös täynnä.

– En tiedä olisinko jäänyt, jos olisimme hävinneet Mestarien liigan finaalin Liverpoolille, ehkä, Zidane totesi.

Se on ainakin selvää, että Zidane tullaan muistamaan Real Madridissa yhtenä suurista, niin pelaajana kuin valmentajanakin. Zidane oli myös ensimmäinen valmentaja Real Madridissa, joka eroaa itse sitten vuoden 2004, jolloin José Antonio Camacho erosi kolmen sarjakierroksen jälkeen.

– Paras muistoni tästä seurasta on se, kun Florentino Pérez hankki minut tänne. Sain pelata Real Madridissa, joka on monen pikkupojan unelma. Surkein muisto on se, kun tipuimme Leganésille Copassa, Zidane kertoi viitaten nimenomaan viime kauden putoamiseen Espanjan cupin puolivälierissä.