Naisten Mestarien liiga päättyi jälleen Lyonin juhliin – ranskalaiset tekivät historiaa

© Kuva: Getty Images

Lyon voitti historiallisesti kolmannen kerran peräkkäin naisten Mestarien liigan kaadettuaan finaalissa jatkoajalla Wolsburgin lopulta luvuin 4-1.

Lyonista tuli ensimmäinen seura Mestarien liigan historiassa – niin miesten (vuodesta 1992 laskettu) kuin naistenkin – joka onnistui voittamaan kilpailun kolmesti peräkkäin.

Kiovassa pelatun finaalin avausjakso oli tasainen. Lyon oli niskan päällä, mutta Wolfsburg onnistui pitämään puolustusmuottinsa moitteettomana ja iski hanakasti vastaan. Toinenkin jakso päättyi maalittomana ja kamppailu eteni aina jatkoajalle asti 0-0 -tilanteessa.

Jatkoajan ensimmäinen puolisko oli tapahtumarikkaampi kuin koko varsinainen peliaika. Wolfsburgin Pernille Harder vei saksalaiset johtoon epäonnistuneesta laukauksestaan huolimatta. Laukaus oli Wolfsburgin ensimmäinen maalia kohti koko ottelussa.

Sitten alkoi tapahtua. Wolfsburgin Alexandra Popp sai toisen keltaisen kortin ja saksalaiset joutuivat pelaamaan käytännössä koko jatkoajan vajaalla. Amandine Henry toi Lyonin tasoihin vain kolme minuuttia Poppin punaisen kortin jälkeen. Eugénie Le Sommer käänsi pelin seuraavassa hyökkäyksessä Lyonille. Ranskan maajoukkuepelaaja pääsi viimeistelemään maalin edestä voittomaalin.

Lyon iski vielä jatkoajan lopussa kaksi osumaa. Ensiksi osui norjalaiskärki Ada Hegerberg ja vielä hetkeä myöhemmin uransa viimeistä ottelua pelannut 33-vuotias Camille Abily.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.