Viisinkertainen suomenmestari Erfan Zeneli on vielä vailla seuraa. Laitahyökkääjä on pitänyt kuntoa yllä viime kuukaudet Roman Eremenkon kanssa, joka kärsii vielä kilpailukieltoaan.

Viime kaudella SJK:ta edustaneella Zenelillä on tavoitteena löytää uusi seura mahdollisimman pian. Mitään konkreettisia sopimustarjouksia miehen pöydällä ei kuitenkaan ole.

– Vedämme tiukkaa tahtia ja olen kyllä pelikunnossa. Puheita on, muttei mitään neuvotteluja ole käyty. Kaikki on niin kauan pelkkiä puheita, kunnes nimet ovat paperissa. Olisi kiva päästä äkkiä kehiin, Zeneli, toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Huuhkajissakin aikoinaan kuudesti esiintynyt Zeneli ei ota kuitenkaan ylimääräistä painetta, vaikka uuden seuran löytyminen on venynyt. Pätkätyöläisyys ei miestä juurikaan houkuta.

– Ei se niinkään stressaa, mutta kaipaan jo pelejä. Pitkä sopimus olisi paras. Sellainen 2-3 vuotta.

Laitalinkkinä komeita tehoja vuosien saatossa iskenyt Zeneli ei ole valmis pelaamaan vielä esimerkiksi Ykkösessä.

– Minulla on liigaan vielä paljon annettavaa, eikä motivaationi riittäisi pelaamaan muilla sarjatasoilla, Zeneli toteaa määrätietoisesti.

Zeneli on seurannut kotoista Veikkausliigaa harjoittelunsa lomassa. Perjantaina kohtaavat hänen kaksi viimeisintä seuraa, kun SJK isännöi FC Interiä.

– Vaikea peli kummallekin. Kummallakaan ei ole mennyt kauhean hyvin. Veikkaan, että ottelu päättyy tasan. Inter on toki voinut saada Cupin voitosta voimaa, 31-vuotias pelimies arvioi.

SJK:n kotietu ei olisi ollut merkittävä tekijä ainakaan viime kaudella.

– Minun aikana tuntui, että pelasimme aina Seinäjoella huonommin kuin vieraissa.

Molemmat seurat jättivät Zenelille positiivisen kuvan itsestään, joten hän jättää valitsematta, kumman puolella on kohtaamisessa. Kummankin pelaamisesta laituri kertoo kuitenkin omat näkemyksensä kehityskohteiksi.

– SJK yrittää kyllä syötellä hyvin, mutta heidän hyökkäyksensä ei ole niin vaarallinen. Heillä ei ole tarpeeksi äijiä ylhäällä, Zeneli arvioi.

– Inter on päästänyt liikaa maaleja ja heillä on aika nuori joukkue. Toki on hyvä, että nuoria nousee esiin, mutta se ei näy heti tuloksissa.