Suomen maajoukkuepelaajat Tuija Hyyrynen ja Sanni Franssi pääsivät juhlimaan Italian Serie A:n mestaruutta myöhään sunnuntai-iltana. Mestaruus ratkesi dramaattisesti vasta rankkaripotkukisassa, kun 120 peliminuutin aikana ei maaleja saatu aikaiseksi.

Naisten Serie A:ta on pelattu Italiassa jo 50 vuotta, mutta perinteikäs ja tarunhohtoinen Juventus perusti naisten joukkueen vasta viime kesänä ja pääsi samantien mukaan pääsarjaan. Juventus kokosi välittömästi hyvin laadukkaan pelaajaryhmään, johon liittyivät myös Helmarien Hyyrynen ja Franssi. Debyyttikausi päättyikin jättimenestykseen, sillä Juventus kruunattiin heti avauskaudellaan mestariksi.

Tuija Hyyrynen

@tuijahyyrynen
Campionesse d’Italia ⚪️⚫️ 🏆

Varsinaisessa sarjassa Juventus ja Brescia päätyivät tasapisteisiin. Sarjan sääntöjen mukaan tässä tapauksessa edessä on uusintaottelu mestaruudesta, vaikka joukkueiden maaliero ei ollutkaan sama. Ottelu pelattiin puolueettomalla kentällä Novarassa. Vain yhdeksän maalia 22 ottelussa päästäneellä Juventuksella oli Bresciaa kahdeksan maalia parempi maaliero, ja keskinäisissä otteluissakin se oli maalieron turvin niskan päällä, mutta mestaruutta se pääsi juhlimaan vasta pitkän kaavan kautta.

Myös uusintaottelun hävinnyt osapuoli Brescia pääsee mukaan naisten Mestarien liigaan, jossa Juventus siis tekee ensi kaudella luonnollisesti niin ikään ensiesiintymisensä. Kaksi kertaa Serie A:n voittaneen Brescian riveissä pelaa myös Suomen A-maajoukkuepelaaja, keskikenttäpelaaja Nora Heroum.