Lazion hollantilaispuolustajalla Stefan de Vrij’lla on kinkkinen tilanne edessä, kun hän kohtaa sunnuntaina joukkueineen Internazionale Milanon Italian Serie A:n päätöskierroksen ottelussa.

S.S.Lazio

@OfficialSSLazio
#StartingXI: Strakosha; Luiz Felipe, de Vrij, Radu; Marusic, Murgia, Leiva, Milinkovic, Lulic; Felipe Anderson, Immobile.

#SerieATIM #LazioInter

Ottelun panoksena on paikka ensi kauden Mestarien liigaan. Neljäntenä majailevalla Laziolle riittää myös tasapeli. Inter tarvitsee voiton ottaakseen Lazion paikan kärkinelikossa.

Entistä kutkuttavamman tilanteesta tekee se, että de Vrij on kesällä siirtymässä Interiin. Lazio yritti tarjota hollantilaiselle jatkosopimusta – tuloksetta. Lopulta de Vrij ilmoitti itse sosiaalisessa mediassa, että hän on jättämässä seuran kauden päätyttyä.

Lazio ei saa de Vrij’n siirrosta korvausta, koska hän siirtyy vapaana agenttina.

– Tästä (de Vrij’n tilanteesta) on ollut niin paljon puhetta, mutta näin hänet juuri eikö minulla ole epäilystäkään. Olen varma, että hän haluaa jättää jälkensä tähän seuraan, näihin kannattajiin ja joukkuekavereihinsa, sanoi Lazion päävalmentaja Simone Inzaghi Football Italian mukaan.

De Vrij’n siirto Interiin on ollut jo pitkään julkinen salaisuus, eikä Inzaghikaan lähtenyt kiertelemään tai kaartelemaan kysyttäessä asiasta.

– Hän haluaa näyttää Interille, kuinka mahtavan puolustajan he ovat saamassa seuraavaksi viideksi vuodeksi.

– Me tiedämme, että tasapeli riittää meille, mutta molemmat joukkueet pelaavat voitosta. Interillä on mahtavia pelaajia, loistava valmentaja, ja se on jännittävä haaste.

– En halua sanoa, ansaitseeko Lazio päästä Mestarien liigaan enemmän kuin Inter. Tiedän vain, että kunnian lisäksi pelissä on myös taloudellisesti merkittävä summa.

Lazio-Inter alkaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 21:45.