SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi avasi torstaina lehdistötilaisuudessa Tommi Kautoselle annettuja potkuja sekä uutta päävalmentajavalintaa Alexei Eremenko senioria.

Sarajärvi kertoi, että Kautosen aikana SJK:n tulokset eivät olleet sillä tasolla, jolla ne piti olla. Kautonen sai Sarajärven mukaan hyvän valmistautumisajan ja hyvin pitkälti sellaisen joukkueen kasaan, mitä hän halusi. Tulokset eivät kuitenkaan riittäneet.

– Valitettavasti me emme Tommi Kautosen johdolla saavuttaneet pelillisesti eikä toiminnallisesti sitä tasoa, mikä olisi ollut oletettavaa. Joukkue on kuitenkin ollut kasassa joulukuusta asti ja taustalla oli ehjä pre-season. Joukkue on valmentajan valitsema meidän antamilla taloudellisilla resursseilla, jotka ovat liigassa ihan mieluisat.

[readmore from=SJK]

– Kaikkia pelaajia ei saatu, joita olisi haluttu, mutta emme myöskään menettäneet sellaisia pelaajia, jotka halusimme pitää. Yksittäiset tulokset eivät olleet tässä niin oleellisia, vaan se, ettei peli kehittynyt ja emme päässeet siinä eteenpäin, Sarajärvi kertoi.

SJK on saanut kritiikkiä siitä, ettei seuran toiminta ole ollut pitkäjänteistä. Kautonen oli SJK:n viides päävalmentaja reilun vuoden sisällä.

– Haluan sanoa sen, että pitkäjänteisyyttä meidän seuran toiminnassa on seuran talouden ja fasiliteettien rakentaminen sekä akatemian toiminta. Seuran edustusjoukkue on tulosyksikkö ja meidän päätuote. Se on täysin kilpaurheilua. Siinä ei ole sellaista, että kaikki pelaa tai kaikki valmentaa. Se on tärkein tuote ja jos meidän päätuote ei ole kunnossa, niin me vaarannamme kaikkien tämän konsernin työpaikat, jos tulot tippuvat, yleisömäärät tippuvat ja sponsorit kaikkoavat. Kyllä meidän täytyy pystyä menestymään, Sarajärvi sanoi.

LUE MYÖS Eremenko seniorin mietteet SJK-pestistä.

SJK teki Eremenko seniorin kanssa sopimuksen, joka kattaa kauden 2020 loppuun saakka. Sarajärvi uskoo Eremenkoon ja siihen, että tulokset paranevat.

– Mitään yksittäistä tulosta ei katsota. Pelitapa pitää saada selkeäksi ja vaatimustaso pitää saada nousemaan urheilupuolella. Valmentajalla on siihen kaikki valtuudet meidän seurassa. Jos jostain syystä siihen ei pysty, niin nyt meillä on sellainen valmentaja, joka lähtee itse sitten pois, jos ei siihen pysty. Me tiedämme, että hänen näyttönsä ovat vahvat.

– Odotan, että peli kehittyy selkeästi ja että urheilupuoli kehittyy. Jos nyt olemme sijalla kymmenen, niin odotan, että sijoitus on ainakin parempi kuin se. Sen uskallan sanoa, että jos joku haluaa lyödä putoamisesta vetoa, niin saa itse määritellä summan, Sarajärvi uhosi.

Katso koko lehdistötilaisuus artikkelikuvan kohdalta olevalta videolta.