Skottilehti arvosti suomalaissensaation liigan parhaiden joukkoon: ”Fanit kokisivat yöttömiä öitä ilman häntä”

© Kuva: Getty Images

Dundee FC:n keskikenttäpelaaja Glen Kamara on tullut ryminällä Skotlannin Valioliigaan. Skotlantilainen The Scotsman -lehti arvosti Kamaran liigan 12 parhaan keskikenttäpelaajan joukkoon.

Kamara siirtyi viime kesänä Arsenalin organisaatiosta Dundee FC:hen. Kukaan ei osannut oikeastaan odottaa Kamaralta mitään, mutta heti alkukaudesta miehen taidot huomattiin. Ura polki paikallaan Arsenalissa ja näyttöpaikka aukesi Skotlannista ja Kamara tarttui mahdollisuuteensa kaksin käsin.

Kamara on pelannut Dundeen keskikentällä tällä kaudella 36 ottelua, joissa suurimmassa osassa tilille on kertynyt täydet minuutit. Vahvat otteet ovat nostattaneet myös siirtohuhuja, joista voit lukea lisää tästä.

Scotsman-lehdessä Kamaran merkitystä joukkueelle pidettiin todella suurena. Kamaran hankintaa pidetään Dundee-managari Neil McCannin parhaana.

– Dundeen kannattajat kokisivat varmasti yöttömiä öitä, jos he kuvittelisivat missä he olisivat ilman 22-vuotiasta (Kamaraa). Hän on pätevä pelaamaan yhdellä kosketuksella, mutta hän on omimmillaan, kun hän kiemurtelee karkuun merkkaajiltaan ja ohittaa vastustajia huolettomasti. Hänen nopeat jalat ovat enempi ominaiset laiturille kuin keskikentän pohjapelaajalle. Se, miten hän pujottelee vastustajien ohi, on aivan kuin pallosta tulisi näkymätön hänen jaloissaan, lehdessä kehutaan.

Lehden arvion mukaan Kamaralle osui myös synkempi jakso kauteen. Sitä pidetään kuitenkin ymmärrettävänä, koska Kamara pelaa ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla pitkää kautta.

Kamaran kauden parhaaksi hetkeksi nostetaan ottelu Hamiltonia vastaan tammikuun lopulla, jolloin hän tarjoili lisäajalla maaliin johtaneen syötön. Kamara on onnistuneiden kuljetuksien tilastossa sarjan neljäs ja hänen prosenttinsa on päälle 80. Kamara teki myös kauden aikana debyyttinsä Huuhkajien paidassa.

Lehti arvotti Kamaran sarjan 12:nneksi parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Parhaaksi nostettiin Celticin keskikenttäpelaaja Scott Brown.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.