Suomalaisasiantuntija toivoo Liverpoolin olevan suunnannäyttäjä: ”Insinöörijalkapallo on jo nähty”

© Kuva: Getty Images

Real Madrid ja Liverpool kohtaavat lauantaina Kiovassa pelattavassa Mestarien liigan finaalissa.

Mika Kottila pelasi kaudella 1998–1999 Mestarien liigan lohkovaiheessa HJK:n riveissä. Lohkovaiheen otteluissa Kottila koki ennenkokematonta tunnelmaa. Kottilan ja HJK:n taival päättyi tuolloin lohkovaiheeseen, mutta nyt Kottila pääsee kokemaan finaalin tunnelman, kun hän matkaa Kiovaan Viasatin kommentaattorin tehtävissä.

– Kysymyksessähän ei ole ihan pieni tapahtuma. Mennään paikan päälle jo hyvissä ajoin ja pääsee aistimaan tunnelman ja fiiliksen. Jää monelta ymmärtämättä, miten iso tapahtuma se on, kun näkee televisiosta vain 90 minuuttia plus jatkoajan. Lehdistötilaisuudet, alkushow’t ynnä muut oheistapahtumat ovat aika makeita juttuja, Kottila toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Moni ei uskonut vielä kilpailun alkutaipaleella Liverpoolin mahdollisuuksiin edetä finaaliin saakka. Kottila sen sijaan liputti Liverpoolin puolesta.

– Uskon, toivon ja ennustinkin sen, että Liverpool tulee voittamaan koko skaban. Annettiin ennusteet, oliko se puolivälierävaiheessa, että kuka voittaa kisan. Silloin annoin isoimman 40 prosentin todennäköisyyden Liverpoolille, Pasilla (Rautiainen) oli jotain muuta lapulla, Kottila kuittaa Bayern-fanina tunnetun kollegansa suuntaan.

Kottila toivoo, että espanjalaisten jättien valtakausi Mestarien liigassa olisi ohitse ja Euroopan huipulla nähtäisiin uutta piristävää futista.

– Toivon, että se mitä Liverpool edustaa pelityyliltään, tulee olemaan se seuraava tyyli, mihin joukkueissa siirrytään ja sitä apinoidaan. Pallonhallinta ja insinöörijalkapallo on jo nähty. On kiva katsella joukkueen pelaavan, jossa pelaajat saa tehdä lähes mitä haluaa, eikä kaikkea ole määritelty niin tarkasti, Kottila toteaa.

Mestarien liigan loppuottelu Real Madrid-Liverpool näkyy lauantaina 26.5. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Finaalin studiolähetys alkaa kello 21, itse ottelulähetys kello 21.40. Loppuottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.

Juho Hirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.