Vaikka jalkapallo nykyään on teknisempää ja taktisempaa kuin ennen, on pelaajien fysiikalla vieläkin valtava merkitys, kun tavoitteena on kaivaa jostain se pieni, ratkaiseva etu vastustajaan.

Alasarjoista tuttu ”pystypallo kentän nopeimmalle” -taktiikka voi olla kovassa huudossa myös huippuliigoissa, jos tehtävään löydetään oikea pelaaja tai pelaajat. Nopean hyökkääjän pysäyttämiseen taas vaaditaan joskus vähintään lähes yhtä nopea puolustaja.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on listannut Mestarien liigan tämän kauden viisi nopeinta pelaajaa sosiaalisessa mediassa.

Real Madridin takalinjalla riittää tekemistä lauantain finaalissa, kun vastaan asettuu Liverpoolin Mohamed Salah. Egyptiläistähti on ollut tällä kaudella vastustajille mahdoton pideltävä maalivainunsa ja nopeutensa ansiosta.

Salah on yltänyt tällä kaudella parhaimmillaan 33.8 kilometrin tuntivauhdin huippunopeuteen. Hyvänä kakkosena perässä tulee Manchester Unitedin Marcus Rashford, joka on nopeimmillaan viilettänyt 33.5 kilometrin tuntivauhtia.

Jaetulla kolmannella sijalla ovat Manchester Cityn Kyle Walker ja Barcelonan Ousmane Dembélé, jotka ovat tikanneet parhaimmillaan 33.3 kilometrin tuntivauhdilla.

Mestarien liigan viiden nopeimman pelaajan joukkoon mahtuu hieman yllättäen myös yksi toppari: AS Roman kreikkalaispuolustaja Kostas Manolas, joka on painellut menemään 33.1 kilometrin tuntivauhdilla.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Fastest speeds registered this season 💨

Kph
33.8 MOHAMED SALAH 👑
33.5 Marcus Rashford
33.3 Kyle Walker
33.3 Ousmane Dembélé
33.1 Kostas Manolas

#UCLfinal