Valioliigaan vuosi sitten noussut Huddersfield viimeisteli eilen suuren uroteon varmistettuaan sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi. Pieni nousijaseura sinetöi temppunsa komealla 1-1-tuloksella Chelsean kotinurmelta Stamford Bridgeltä.

Säilymisjuhlien myötä myös paluusuunnitelmat Lontoosta muuttuivat. Valmentaja David Wagner paljasti, että järjestetyn lennon sijaan pelaajat halusivat palata kotiin bussilla juhlistaakseen hienoa saavutustaan.

Wagner antoi myös luvan useammankin oluen nauttimiseen.

– Jätkät vain sanoivat sen ja peruutimme lennon. He halusivat palata valmentajan kanssa ja me teimme, niin kuin he tahtoivat, saksalaisvalmentaja kertoi lehdistölle.

– Tämä on uskomaton ylisuoriutuminen. Viime vuonna meitä ennakoitiin putoamaan ja nousimme. Tällä kaudella meidän odotettiin putoavan heittämällä ja ymmärrän sen. Työskentelemme olosuhteissa, jotka eivät ole edes Mestaruussarjan tasoa. Mutta osa DNA:tamme on yrittää loppuun saakka. Se intohimo ja halu. Ei oe merkitystä, kuinka suuri olet. Tämä tuntuu kuin pokaalilta.

Huddersfield onnistui kaapimaan tarvittavat pisteet kovasta loppuohjelmasta. Ennen Chelsea-peliä Terriers haki vieraspisteen mestari Manchester Cityltä.

– Teimme sen omillamme. Emme nojautuneet kehenkään. Se on vain uskomatonta. Tottakai Chelsea oli parempi ja meillä onni mukana. Osoitimme intohimoa, yhteishenkeä ja uskomatonta asennetta. Joskus se on tarpeeksi.