Veikkausliiga on poiminut sivuilleen muutamia tilastoja alkaneesta kaudesta, jota on nyt takana vajaa kuukausi.

Joukkueet pelasivat huhtikuussa neljästä kuuteen ottelua, ja kaiken kaikkiaan pelejä on takana 30 kappaletta. Sarjan kärjessä porskuttaa Rovaniemen Palloseura, joka on aloittanut kautensa viidellä voitolla ja yhdellä tasapelillä.

Verkkoja on heilutettu 30 ottelussa 73 kertaa, joten keskimäärin maaleja on syntynyt 2,43 per peli.

Sarjakärki RoPS on vastannut suurimmasta kotivoitosta, sillä se päihitti Kemin 3-0. Suurimmasta vierasvoitosta on vastuussa Kuopion Palloseura, joka haki IFK Mariehamnilta kolme pistettä lukemin 4-1.

RoPS ja KuPS ovatkin olleet maalinteossa sarjan tehokkaimmat joukkueet, sillä molemmat ovat iskeneet keskimäärin 1,5 maalia per ottelu. Rovaniemeläiset voivat syystäkin kehuskella sarjan parhaalla puolustuksella, sillä he eivät ole päästäneet alkaneella kaudella vielä osuman osumaa.

Jos haluaa nähdä paljon maaleja, kannattaa näillä näkymin suunnata PS Kemin otteluihin, joissa on syntynyt maaleja keskimäärin 3,75 per peli. Vähiten maaleja on syntynyt Seinäjoen Jalkapallokerhon otteluissa: keskimäärin 1,60 per peli.

Liigan tehokkain maalitykki on toistaiseksi ollut KuPS-kapteeni Petteri Pennanen, jolla on kasassa viisi osumaa. Pennanen ampaisi maalipörssin kärkipaikalle iskemällä neljä maalia IFK Mariehamnia vastaan. Hän osui myös heti seuraavalla kierroksella FC Lahtea vastaan.

Emile Paul Tendeng on tuntunut sopeutuvan SJK:n pelitapaan ja joukkueeseen, sillä hän on ollut sarjan tehokkain maalien alustaja kolmella maalisyötöllään.

Veikkasliiga jatkuu torstaina, jolloin luvassa on täysi kierros.