Tänään lauantaina Venäjän MM-kisoissa pelataan kolme ottelua.

Brasilia nappasi eilen avausvoittonsa turnauksessa kukistamalla Costa Rican 2-0. Molemmat ottelun osumista syntyivät vasta 90 minuutin täytyttyä, ja myös Neymar sai maalihanansa auki.

Lue: Neymarin paineet purkautuivat onnenkyyneliin – Brasilialle helpottava voitto

MM-kisojen ensikertalainen Islanti joutui taipumaan 0-2-tappioon Nigerialle. Illan viimeisessä pelissä Sveitsi nousi tappioasemasta 2-1-voittoon Serbiaa vastaan.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Lauantain ensimmäinen ottelu puhalletaan käyntiin kello 15:00. Vastakkain ovat G-lohkon suursuosikki Belgia ja Tunisia. Kuudelta alkaa Etelä-Korean ja Meksikon välinen F-lohkon kamppailu ja illan viimeisessä pelissä länsinaapurimme Ruotsi kohtaa hallitsevan maailmanmestarin Saksan kello 21:00.

Belgia jatkaa matkaansa pudotuspeleihin, jos se voittaa Tunisian ja Englanti välttää tappion sunnuntaina Panamaa vastaan. Ruotsi ja Meksiko marssivat lohkosta jatkoon, jos ne molemmat voittavat ottelunsa.

Seuraa näitä

Onko Belgia alusta asti hereillä?

Kolmen maalin voitto Panamasta ei kerro koko kuvaa Belgian pelaamisesta. Roberto Martínezin ryhmä teki tuossa ottelussa kaikki maalinsa vasta toisella jaksolla pelattuaan ensin varsin mitäänsanomattoman ensimmäisen puoliskon.

Toiselle jaksolle herääminen on Belgialle tuttua puuhaa MM-kisoissa, sillä sen edelliset 11 maalia lopputurnauksessa ovat tulleet jälkimmäisellä nelivitosella.

Belgian kapteeni Eden Hazard ravisteli joukkuekavereitaan Panama-ottelun tauolla ja syytti hyökkääjä Romelu Lukakua piileskelystä. Lukaku vastasi palautteeseen iskemällä kaksi maalia.

Maailmanluokan pelaajia kuhiseva Belgia on ylivoimainen ennakkosuosikki lauantaina. Tunisia hävisi avausottelunsa Englannille 1-2, ja sen ainoa maalia kohti suuntautunut laukaus oli verkkoon päätynyt rangaistuspotku. Tänään se kuitenkin taistelee pitääkseen elossa unelmansa jatkopeleistä, jonne se ei ole ikinä vielä selvinnyt.

Meksikolla mahdollisuus myrskyvaroitukseen

El Tri aiheutti kisojen kenties toistaiseksi suurimman yllätyksen kaatamalla Saksan avausottelussaan 1-0. Juan Carlos Osorion miehistö vyöryi tasaiseen tahtiin hallitsevan mestarin puolustuksesta ohi ja olisi voinut voittaa ottelun vielä näyttävämmillä lukemilla.

Viimeiset minuutit Saksaa vastaan olivat yhtä puolustustaistelua, mutta Meksiko piti pintansa. Ottelun jälkeen Saksan kehno esitys on ollut isompi puheenaihe kuin Meksikon mahtava suoritus.

Jos Meksiko varmistaa jatkopaikkansa tänään tehokkaalla ja yhtenäisellä esityksellä, se antaa myrskyvaroituksen myös turnauksen muille joukkueille. Monet ennakkosuosikit ovat toistaiseksi suoriutuneet alle odotusten, Meksikon peli on valmiimmalla mallilla kuin suurella osalla joukkueista.

Etelä-Korean maalivahti Jo Hyeonwoo oli yksi harvoista valopilkuista 0-1-tappiossa Ruotsia vastaan. Aasialaisjoukkueen hyökkäyspeli oli lähes olematonta.

Saksalla kasvojen pesun paikka

Die Mannschaft lähti turnakseen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina, mutta sen mestaruushaaveet kyseenalaistettiin jo ensimmäisen ottelun jälkeen.

Saksan huono vire oli nähtävillä jo valmistavissa harjoitusotteluissa, mutta tappio Meksikoa vastaan oli silti jättiyllätys. Häviö ei ollut edes hälyyttävin asia Saksan pelaamisessa, vaan joukkueen sekava esitys.

Neljä vuotta sitten Brasilian kisoissa Saksa oli loistavasti organisoitu joukkue kentän molemmissa päissä. Meksiko-pelissä nähtiin täydellinen vastakohta siitä.

Ruotsi saanee flunssasta kärsineen Victor Lindelöfin takaisin takalinjoilleen, mikä on positiivinen asia, kun ottaa huomioon mikä sillä on edessä: 90 minuutin pesukone.

Janne Anderssonin joukkue piti MM-jatkokarsinnassa Italian nollilla kahdessa ottelussa. Puolustuksen on oltava vesitiivis myös tänään.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.