13. MM-kisapäivä: Nouseeko Argentiina kuilun partaalta?

© Kuva: Getty Images

Maanantaina varmistui MM-kisojen kahden ensimmäisen lohkon lopulliset tulokset ja samalla varmistui myös ensimmäiset pudotuspeliparit.

A-lohkossa Uruguay voitti Venäjän 3-0 ja Saudi-Arabia oli Egyptiä vahvempi 2-1-lukemin. Uruguay oli siis lohkon ykkönen puhtaalla pelillä ja kisaisäntä Venäjä meni toisena jatkoon.

B-lohkossa pelattiin tiistaina kaksi tasapeliä. Portugali-Iran päättyi 1-1-lukemiin ja Espanja ja Marokko tasasivat pisteet 2-2-tuloksella. Espanja oli lohkoykkönen, sillä se oli tehnyt yhden maalin enemmän kuin sen kanssa tasapisteissä ollut Portugali, joka sijoittui lohkon kakkoseksi.

Tulokset tarkoittavat sitä, että ensimmäiset pudotuspeliparit ovat Uruguay-Portugali ja Espanja-Venäjä.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Tiistaina vuorossa ovat C- ja D-lohkojen viimeiset ottelut.

C-lohko

Klo 17:00
Australia-Peru
Ranska-Tanska

Joukkue Voitot Tasapelit Tappiot Tehdyt maalit Päästetyt maalit Pisteet
Ranska 2 0 0 3 1 6
Tanska 1 1 0 2 1 4
Australia 0 1 1 2 3 1
Peru 0 0 2 0 2 0

C-lohkossa Australia kohtaa Perun, jolla ei ole enää mahdollisuuksia jatkoon ja samaan aikaan Tanska haastaa paikkansa 16 joukossa varmistaneen Ranskan.

Australian jatkopaikka ei ole enää sen omissa käsissä. Sen tulee toivoa, että Ranska voittaa Tanskan, jonka lisäksi Australia tarvitsisi voiton, joka nostaisi joukkueen tasapisteisiin Tanskan kanssa. Tässä vaiheessa ratkaisevaksi tekijäksi nousisi maaliero. Tanska on myös siinä tällä hetkellä niskan päällä, sillä se on tehnyt kaksi maalia jä päästänyt yhden. Australialla lukema on puolestaan kaksi tehtyä maalia ja kolme päästettyä.

Lohko D

Klo 21:00
Islanti-Kroatia
Nigeria-Argentiina

Joukkue Voitot Tasapelit Tappiot Tehdyt maalit Päästetyt maalit Pisteet
Kroatia 2 0 0 5 0 6
Nigeria 1 0 1 2 2 3
Islanti 0 1 1 1 3 1
Argentiina 0 1 1 1 4 1

Kroatia on jo varmistanut jatkopaikkansa ja lohkovoitto on myös erittäin lähellä. Sen maaliero on tällä hetkellä 5-0 ja sen piikkipaikan ainoalla uhkaajalla Nigerialla 2-2. Suurin mielenkiinto lohkon suhteen on siis siinä, kuka menee Kroatian kaveriksi pudotuspeleihin.

Ennakkoon paras tilanne on Nigerialla, joka on joukkueista ainoa, jolla jatkopaikka on omissa käsissä. Argentiinan tulee puolestaan oman voittonsa lisäksi toivoa, että Islanti ei voittaisi Kroatiaa, joka tulee todennäköisesti lepuuttamaan muutamia avainpelaajiaan. Jos Islanti onnistuu kaatamaan Kroatian, voi sen ja Argentiinan paremmuuden ratkaista jopa maaliero.

Seuraa näitä

Onnistuuko Argentiina pesemään kasvonsa ja onko joukkue enää valmentajansa takana?

Argentiinan maajoukkue on tällä hetkellä šokissa. Tasapeli piskuista Islantia vastaan ja tappio Kroatialle ovat ajaneet joukkueen todella vaikeaan tilanteeseen. Se on ennen viimeisiä lohkovaiheen otteluita lohkonsa viimeisenä.

Huolestuttavinta maan kannalta on se, että tulokset ovat olleet sen mukaisia, mitä joukkue on esityksillään ansainnut. Sen pelissä on lähes kaikki sekaisin ja valmentaja Jorge Sampaoli ei ole saanut ongelmia korjattua.

Villeimpien huhujen mukaan Argentiinan pelaajat ovat jo kaapanneet vallan Sampaolilta ja he tulevat itse päättämään avauskokoonpanon valmentajansa sijaan. Tiistaina selviää varmasti ainakin osittain, ovatko huhut totta vai seisooko joukkue vielä Sampaolin takana.

Taktikoiko Kroatia Argentiinan ulos?

Tähtipelaajia vilisevä Argentiina on ollut pelillisesti heikko, mutta kaikki tietävät, mitä jälkeä Lionel Messi ja kumppanit voivat tehdä pudotuspeleissä, jos he saavat pelinsä raiteilleen.

Jos Argentiina voittaa Nigerian, voi Kroatia halutessaan kiusata suurmaata, sillä jos se häviäisi Islannille, ei Argentiinan voitto riittäisi.

On varmaa, että MM-tasolla kukaan ei lähde ottelua tietoisesti häviämään, mutta kuinka kovaa Kroatia esimerkiksi hakisi ottelun lopussa tasoitusta, jos se tietäisi Argentiinan jatkoonpääsyä?

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!