16. MM-kisapäivä: Kuka johtaa Argentiinaa, nähdäänko heti rankkarikisa? – Jatkopelit ovat täällä

© Kuva: Getty Images

Ja sitten mennään taas. Lauantaina pyörähtää MM-kisojen neljännesvälierät käyntiin. Ja mitä herkkua onkaan luvassa, kun heti kello viiden ottelussa kohtaavat suurmaat Ranska ja Argentiina.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Jatkopelit alkavat kello viideltä, kun Ranska ja Argentiina ottavat toisistaan mittaa. Ottelun lähetys Yle TV2:ssa alkaa jo puoli tuntia aikaisemmin. Ranska eteni jatkopeleihin lohkovoittajana, kun taas Argentiina selvisi niukasti jatkopeleihin lohkon kakkosena.

Lisää herkkua on tarjolla myös myöhäisillan ottelussa, jossa kohtaavat Uruguay ja Portugali. Uruguay voitti näytöstyyliin oman helpohkon lohkonsa. Portugali jäi lohkokakkoseksi Espanjan taakse tehtyään lohkovaiheessa yhden osuman vähemmän kuin Espanja.

Päivän tapahtumat

MilloinMitäMissäTv/radio
Klo 17.00Neljännesvälierä: Ranska-ArgentiinaKazan Arena, KazanYle TV2 (Lähetys alkaa jo klo. 16.30)
Klo. 21.00Neljännesvälierä: Uruguay-PortugaliSotšin Olympiastadion, SotšiYle TV2 (Lähetys alkaa jo klo. 20.30)
Klo. 23.15Kooste päivän peleistäYle TV2

Seuraa näitä

Kuka johtaa Argentiinaa?

Kysymys voi kuulostaa hölmöltä, mutta sitä se ei ole. Jorge Sampaoli on nimellisesti Argentiinan päävalmentaja, mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että joukkuetta johtaa tällä hetkellä muuan Lionel Messi.

Kaiken kaikkiaan Argentiinan joukkueessa on pienoinen sekasorto päällä, vaikka jatkopaikka tulikin. Kuinka pitkälle Messin johtama joukkue voi sitten edetä? On vaikea nähdä, että sekasortoinen Argentiina kaataisi hyvin organisoidun Ranskan.

Ranskalla ensimmäinen todellinen testi

Ranska voitti lohkonsa, mutta pelaamisesta jäi vielä paljon kysymysmerkkejä. Jos katsotaan Ranskan lohkoa (Tanska, Peru, Australia), ei se ollut kovimmasta päästä. Ranska teki alkulohkossa kolme maalia ja päästi yhden. Sekään ei vielä vakuuta.

Toisaalta Ranskan onni saattaa olla se, että neljännesvälierässä vastaan tulee nimenomaan Argentiina. Kova vastus, mutta täysin voitettavissa, kiitos Argentiinan joukkueen sisäisen kaaoksen. Silti Ranska on tässä ottelussa ensimmäistä kertaa toden teolla testissä.

Nähdäänkö heti rangaistuspotkukilpailu?

Rankkarikisat ovat jatkopelien suola. Tapana ratkaista jatkoon menevä joukkue, rangaistuspotkukilpailu on todella raaka. Katsojille se on kuitenkin draaman kaaren multihuipentuma.

Sellainen saatetaan nähdä jo heti pudotuspelien avauspäivänä. Uruguay ja Portugali ovat todella tasainen neljännesvälieräpari. Molemmat joukkueet ovat hyviä puolustamaan ja luottavat hyökkäyspäässä maailmanluokan pelaajiin.

Maaleilla tuskin juhlitaan Uruguayn ja Portugalin välisessä ottelussa, vaikka kentällä häärivätkin Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani ja Luis Suárez. Tämä ottelupari saatetaan hyvinkin ratkaista vasta rankkareilla.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume iskenyt? Kaipaatko tietoa jatkopeleistä? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot, pelaajatilastot, kaikkien joukkueiden pelaajalistat, jatkopelikaaviot kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.