3. MM-päivä: Neljän ottelun tuhti paketti – miten Lionel Messi vastaa huutoon?

© Kuva: Getty Images

MM-kisojen kolmantena päivänä tulessa ovat muun muassa Argentiina ja Lionel Messi, jonka vastausta Cristiano Ronaldon hirmuiltaan odottaa koko maailma. Lauantaina huippupelejä nähdään neljän ottelun verran.

Kisojen toinen päivä tarjoili todellisen herkkupalan, kun Portugali ja Espanja pelasivat 3-3-tasapelin. Cristiano Ronaldo tykitti hattutempun ja laittoi samalla varmasti myös pientä painetta Lionel Messin suuntaan kilpailussa Kultaisesta pallosta.

Perjantaina Iran nappasi yllätysvoiton Marokosta lisäajan osumalla. Voittomaali oli vielä oma maali, joten draamaa ei siitäkään ottelusta puuttunut. Uruguay venyi kuin venyikin nihkeään 1-0-voittoon Egyptistä, joka pelasi ilman suurinta tähteään Mohamed Salahia.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Lauantain ottelut alkavat jo kello 13, kun turnauksen ennakkosuosikki Ranska aloittaa kisaurakkansa Australiaa vastaan. Ranskan seuratuin pelaaja ennen avausottelua on ollut Antoine Griezmann, joka päätti lopulta jatkaa uraansa Atlético Madridissa.

Lauantain yksi mielenkiintoisimmista otteluista on keskipäivän ottelu Argentiina-Islanti, joka käynnistyy kello 16. Islanti selvitti tiensä MM-kisoihin lohkovoittajana ja kaikki muistavat vielä EM-kisojen sensaation, kun Islanti venyi puolivälieriin saakka pudottaen Englannin. Argentiinalla on paljon pelissä. Paineet ovat kovat ja Lionel Messi haluaa varmasti juhlia vihdoin MM-kultaa.

Illan ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Peru ja Tanska kello 19. Christian Eriksenin tähdittämä Tanska joutuu heti kovaan testiin, sillä Peru on hävinnyt edellisen kerran viime marraskuussa, kun Brasilia oli parempi maalein 2-0.

Lauantai-illan viimeinen ottelu on erittäin mielenkiintoinen, kun ennakkoon tasaiset Kroatia ja Nigeria kohtaavat.

Päivän tapahtumat

Milloin Mitä Missä Tv/radio
Klo 10.00 Kooste edellispäivän peleistä. Yle TV2
Klo 13.00 C-lohko: Ranska-Australia Kazan Arena, Kazan Yle TV2 (Lähetys alkaa jo klo. 12.30)
Klo. 16.00 D-lohko: Argentiina-Islanti Spartak Stadium, Moskova Yle TV2
Klo. 19.00 C-lohko: Peru-Tanska Mordovia Arena, Saranski Yle TV2
Klo. 22.00 D-lohko: Kroatia-Nigeria Kaliningrad Stadium, Kaliningrad Yle TV2
Klo. 00.15 Kooste päivän peleistä Yle TV2

Seuraa näitä

Lionel Messin vastine

Cristiano Ronaldo tykitti avausottelussa kolme maalia Espanjaa vastaan 3-3-tasapelissä. Mukana oli myös upea vapaapotkumaali. Ronaldo ja Messi ovat aina olleet kilpasilla ja nyt on Messin vastauksen vuoro.

Usein nämä maailman parhaat palloilijat ovat venyneet toinen toistaan huikeampiin suorituksiin. Joten tekisikö Messi sitten Islantia vastaan neljä maalia?

Vahva Nigeria

Yksi kisojen mielenkiintoisimmista joukkueista on vahvan hyökkäyskaluston omaava Nigeria. Moni odottaa Nigerialta jopa jatkopaikkaa eikä se mikään mahdottomuus olekaan. Se vaatii kuitenkin turnaukselle hyvää alkua.

Kroatia ei vakuuttanut MM-karsinnoissa eikä harjoitusottelutkaan ole täysin putkeen menneet. Nigeria saattaakin yllättää monet heti avausottelussa, vaikka eivät Nigeriankaan harjoitusottelut ole menneet kovin hyvin. Joka tapauksessa Nigeria ja Kroatia taistelevat ennakkoon vahvimmin D-lohkon toisesta jatkopaikasta Argentiinan kanssa.

HU

Islanti nousi kannattajineen ilmiöksi vuoden 2016 EM-kisoissa. Matka päättyi puolivälierissä Ranskaa vastaan, mutta HU-huudot jäivät elämään ikuisiksi ajoiksi.

Nähdäänkö lauantaina Argentiinaa vastaan jälleen tuttu huuto? Ainakin islantilaisia futisfaneja on taas matkustanut runsaasti Venäjälle.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.