5. MM-kisapäivä: Belgia ja Englanti aloittavat urakkansa – jatkaako Ruotsi Pohjoismaiden hyviä otteita

Maanantaina on luvassa MM-kisojen viides pelipäivä. Käyntiin potkaistaan muun muassa G-lohko, jonka lisäksi naapurimaamme Ruotsi pelaa ensimmäisen ottelunsa. Muut kisoihin selvinneet Pohjoismaat Islanti ja Tanska ovat aloittaneet oman urakkansa erinomaisesti, kun Islanti venyi tasapelin Argentiinaa vastaan ja Tanska voitti Perun.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Ruotsi ja Etelä-Korea. Kummankin joukkueen valmistautuminen ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kisoihin valmistavat harjoitusottelut ovat sujuneet mollivoittoisesti. Ennakkoon kyseessä on tiukka kamppailu, mutta Ruotsi on niukka ennakkosuosikki.

Toisessa pelissä Belgia lähtee suursuosikkina otteluun Panamaa vastaan. Belgian materiaalin tulisi riittää kisoissa todella pitkälle, mutta lahjakas joukkue on ollut aiemmissa arvokisoissa pettymys varsinkin taktisella puolella. Nyt joukkue on pelannut todella pitkään tappioitta, mutta kuinka käy panosten kovetessa.

Iltapelissä vastakkain ovat arvokisojen alisuorittajan maineessa oleva Englanti ja Tunisia, joka on FIFA-rankingin korkeimmalla oleva afrikkalaismaa (21. sija). Gareth Southgaten Englanti ei kuulu ennakkoon kisojen suurimpien suosikkien joukkoon, mutta jos joukkue saa pelaajistostaan kaiken irti, on sillä mahdollisuus edetä pitkälle.

KellonaikaLohkoJoukkueet
Klo 15:00FRuotsi-Etelä-Korea
Klo 18:00GBelgia-Panama
Klo 21:00GTunisia-Englanti

Seuraa näitä

Ruotsi ilman Zlatania

Ruotsi selvitti tiensä kisoihin jatkokarsintojen kautta. Se oli altavastaaja Italiaa vastaan, mutta onnistui yllättämään Azzurrin. Heti kisapaikan varmistuttua alkoivat spekulaatiot maajoukkueuransa lopettaneesta Zlatan Ibrahimovicista. Lopputuloksena kuitenkin oli se, että Ruotsi lähtee kisoihin ilman tämän hetken nimekkäintä pelaajaansa.

Joukkueessa on edelleen Emil Forsbergin kaltaisia huippupelaajia, mutta yhtään lähellekään Zlatanin kokoista egoa sillä ei ole. Kyseessä on klassinen joukkue isolla J:llä, jossa jokainen tekee oman työnsä ja vapaamatkustajia ei ole. Ruotsin materiaali ei missään nimessä ole kokonaisuutena huippuluokkaa, mutta Janne Andersson ryhmän vahvuudet ovat joukkuepelaamisessa.

Modernimpi Englanti

Monien muistikuvissa on varmasti vieläkin vuoden 2016 EM-kisat, kun Englanti putosi Islannille ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Roy Hodgsonin valmentama joukkue oli pelillisesti hajuton, väritön ja mauton, mutta nyt Southgate on pyrkinyt päivittämään joukkueen pelityyliä ja pilkahduksia paremmasta on jo nähty.

Tunisiaa vastaan tullaan näkemään ensimmäisiä merkkejä siitä, onko joukkueen kehitysprosessi vielä liian alkuvaiheessa vai onko se jo sisäistänyt tarpeeksi Southgaten tyyliä.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta