B-lohko tasaisissa merkeissä pakettiin – ennakkosuosikit horjahtelivat

© Kuva: Getty Images

MM-kisojen B-lohkon sijoitukset ratkottiin iltapeleissä, eikä otteluiden yllätyksellisestäkään tasaisuudesta huolimatta jatkoon menijöiden suhteen koettu yllätyksiä. Seuraavaan vaiheeseen etenevät Portugali ja Espanja.

Marokko hätkähdytti maailmaa Espanja-ottelunsa 14. minuutilla, kun Khalid Boutaib vei pohjois-afrikkalaiset johtoon. Viittä minuuttia myöhemmin Isco kuitenkin tasoitti tilanteen osumallaan.

Kun ottelua oltiin pelattu 25 minuuttia, nähtiin David de Gean ensimmäinen torjunta näissä kisoissa. Valioliigan Golden Glove -palkinnon päättyneellä kaudella napanneen vahdin taakse oltiin tätä ennen tehty neljä osumaa.

Kahdeksaa minuuttia ennen täyttä aikaa maailma järkähti jälleen: Marokko jälleen johtoon. Youssef En Nesyr tällä kertaa de Gean ohittajana – pusku kulmapotkutilanteessa muutti numeroiksi 1-2.

Espanja nousi lopussa kuitenkin tasatulokseen 2-2, kun Iago Aspasin osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Portugali jauhoi peliään Irania vastaan lähes koko ensimmäisen jakson ilman tulosta. 45. minuutilla syntyi lopulta avausmaali; Ricardo Quaresman upea ulkosyrjäveto painui vasempaan ylänurkkaan. Kyseessä ensimmäinen Portugalin maali näissä kisoissa, jota ei tehnyt Cristiano Ronaldo.

Pian tauon jälkeen oltiin jälleen saamassa myös Ronaldo maalitilastoihin, kun tämä kaadettiin boksin rajoilla, ja erotuomari vei videotarkastuksen jälkeen pallon pilkulle. Veto oikeaan alakulmaan päätyi kuitenkin maalivahti Alireza Beiranvandin näppeihin.

Lisäajalla Iran sai rangaistuspotkun, kun Cedric Soaresin katsottiin pelanneen palloa kädellään boksissa. Videotarkistuksen jälkeen pallo täplälle – ja yläkulmaan. Varmasta vedosta vastasi Olympiakosissa pelaava Karim Ansarifard.

Iran-Portugali 1-1
Espanja-Marokko 2-2

Lohkon loppupisteet

Espanja 5
Portugali 5
Iran 4
Marokko 1


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.