Englanti nousi lisäajan osumalla 2-1-voittoon Tunisiasta maanantai-illan G-lohkon kamppailussa. Englannin sankari oli kapteeni Harry Kane.

Molemmat Englannin maali syntyivät kulmapotkuista. Ottelun avausosuman Kane teki 11. minuutilla. John Stone puski ensin, ja sen Mouez Hassen torjui hienosti, mutta paluupallo kimposi suoraan Kanelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Tunisia joutui pian Kanen maalin jälkeen vaihtamaan Hassenin pois kentältä, kun hän loukkasi kätensä. Loppupelin aikana Hassen näkyi tv-kameroissa käsi kantositeessä vaihtopenkin puolella. Tilalle tuli Farouk Ben Mustapha, joka pelasi varsin hyvän pelin.

Tunisia nousi tasoihin rangaistuspotkulta. Kyle Walker rikkoi boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Ferjani Sassi laukoi pallon vasempaan alakulmaan. Englannin maalivahti Jordan Pickford aavisti oikein ja oli lähellä venyä torjuntaan, mutta pallo meni sormien kautta maaliin.

Toisella puoliajalla Englanti ei onnistunut niin hyvin luomaan tekopaikkoja, mutta peliä se hallitsi selvästi. Lopulta erikoistilanteet nousivat isoon rooliin ja nimenomaan kapteeni Harry Kane.

Lisäajalla Englanti sai kulmapotkun. Kieran Trippier lähetti kulman oikealta puolelta, Harry Maguire jatkoi pallon takatolpalle, josta Kane puski Englannin tärkeään voittoon.

Kane valittiin turnaukseen Englannin kapteeniksi ja mies vastasi huutoon ainakin ensimmäisessä ottelussa. Kanen harteille on kasattu paljon paineita, onhan mies tykittänyt Valioliigassa maaleja liukuhihnalta jo usean kauden ajan.